Стразбур: Тешко у Арени, без Хауарда још теже!

Тренер Венсан Коле и кошаркаши вицешампиона Француске признају да их је пред долазак у Београд шокирала повреда првог крилног центра.

Кошарка 15.10.2015 | 11:00
Стразбур: Тешко у Арени, без Хауарда још теже!

Одсуство Мета Хауарда, који је прошле сезоне у Еврокупу бележио 11 поена и седам скокова по утакмици, биће велики хендикеп за екипу Стразбура на гостовању Црвеној звезди Телеком (четвртак, 19.00).

Тренер француске екипе, дугогодишњи селектор "триколора" Венсан Коле, истакао је да ће сви расположиви играчи морати да пруже 100 одсто својих могућности како би се равноправно носили са Звездом и, уопште, како би били конкурентни у А групи Евролиге.

"Ово је најпрестижније клупско такмичење и играчи једва чекају почетак. Налазимо се у тешкој групи, али желимо да се такмичимо, па ћемо видети колико можемо. Звезда је веома квалитетан тим, препознатљив по агресивној одбрани и зато ћемо морати да играмо врло прецизно. Метова повреда тражи прилагођавања у нашој игри, а сви који изађу на паркет мораће да пруже 100 одсто", рекао је Коле.

Центар Владимир Голубовић поручио је да увек воли да игра у Србији, али да су му најважнији утакмица и успех клуба за који наступа.

"Увек је важно почети такмичење на најбољи начин. Састајемо се са јаким тимом, у дворани где је врло тешко победити, али гледаћемо да што дуже одржимо главу изнад површине. То што нећемо имати Мета у саставу је проблем, али и Звезда има повређене играче и мора да се снађе без њих".

Плејмејкер Родриг Бобоа четири сезоне (2009-2013) је био члан Далас Маверикса. Сада га чека деби у Евролиги.

"Играћемо сваку утакмицу као да је елиминациона. Даћемо све од себе да победимо Звезду, без обзира на то што смо гости и што је у прошлости мало ко побеђивао у њиховој дворани. Наравно, мораћемо да се прилагодимо и надокнадимо одсуство Мета Хауарда, који је веома важан 'шраф' у нашем тиму", каже Бобоа.

Стразбур је у француском првенству стартовао поразом од Асвела, а онда забележио две победе.

Занимљиво је да су прошле сезоне у регуларном делу домаће лиге имали скор 16-1 на гостовањима.

Били су учесници Евролиге у сезонама 2005/06 и 2013/14.

Коментари / 0

Оставите коментар