Strazbur: Teško u Areni, bez Hauarda još teže!

Trener Vensan Kole i košarkaši vicešampiona Francuske priznaju da ih je pred dolazak u Beograd šokirala povreda prvog krilnog centra.

Košarka 15.10.2015 | 11:00
Strazbur: Teško u Areni, bez Hauarda još teže!

Odsustvo Meta Hauarda, koji je prošle sezone u Evrokupu beležio 11 poena i sedam skokova po utakmici, biće veliki hendikep za ekipu Strazbura na gostovanju Crvenoj zvezdi Telekom (četvrtak, 19.00).

Trener francuske ekipe, dugogodišnji selektor "trikolora" Vensan Kole, istakao je da će svi raspoloživi igrači morati da pruže 100 odsto svojih mogućnosti kako bi se ravnopravno nosili sa Zvezdom i, uopšte, kako bi bili konkurentni u A grupi Evrolige.

"Ovo je najprestižnije klupsko takmičenje i igrači jedva čekaju početak. Nalazimo se u teškoj grupi, ali želimo da se takmičimo, pa ćemo videti koliko možemo. Zvezda je veoma kvalitetan tim, prepoznatljiv po agresivnoj odbrani i zato ćemo morati da igramo vrlo precizno. Metova povreda traži prilagođavanja u našoj igri, a svi koji izađu na parket moraće da pruže 100 odsto", rekao je Kole.

Centar Vladimir Golubović poručio je da uvek voli da igra u Srbiji, ali da su mu najvažniji utakmica i uspeh kluba za koji nastupa.

"Uvek je važno početi takmičenje na najbolji način. Sastajemo se sa jakim timom, u dvorani gde je vrlo teško pobediti, ali gledaćemo da što duže održimo glavu iznad površine. To što nećemo imati Meta u sastavu je problem, ali i Zvezda ima povređene igrače i mora da se snađe bez njih".

Plejmejker Rodrig Boboa četiri sezone (2009-2013) je bio član Dalas Maveriksa. Sada ga čeka debi u Evroligi.

"Igraćemo svaku utakmicu kao da je eliminaciona. Daćemo sve od sebe da pobedimo Zvezdu, bez obzira na to što smo gosti i što je u prošlosti malo ko pobeđivao u njihovoj dvorani. Naravno, moraćemo da se prilagodimo i nadoknadimo odsustvo Meta Hauarda, koji je veoma važan 'šraf' u našem timu", kaže Boboa.

Strazbur je u francuskom prvenstvu startovao porazom od Asvela, a onda zabeležio dve pobede.

Zanimljivo je da su prošle sezone u regularnom delu domaće lige imali skor 16-1 na gostovanjima.

Bili su učesnici Evrolige u sezonama 2005/06 i 2013/14.

Komentari / 0

Ostavite komentar