Нова амбуланта у Доњем Жабару

Дан и крсну славу – Покров Пресвете Богородице, општина Доњи Жабар обиљежила је отварањем нове амбуланте која је дио мреже породичне медицине бијељинског Дома здравља.

Босна и Херцеговина 14.10.2015 | 16:32
Нова амбуланта у Доњем Жабару

Објекат су на свечан начин званично предали на употребу грађанима ове општине министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић, директор Дома здравља Бијељина Златко максимовић и начелник Доњег Жабара Жељко Марјановић.

„За нову амбуланту породичне медицине Дома здравља Бијељина у Доњем Жабару, која је још једна у низу изграђених, реконструисаних и опремљених објеката ове врсте у Српској, утрошено је 159.000 марака, а Министарство здравља Републике Српске учествовало је са 70 одсто трошкова. Чинимо све да здравствене услуге буду доступне свим грађанима Републике Српске", рекао је након отварања министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић и пожелио грађанима Доњег Жабара да амбуланту користе „мање за болест а више за превентиву и побољшање квалитета живота и здравља".

Директор Дома здравља Бијељина др Златко Максимовић је честитао Дан и крсну славу грађанима Доњег Жабара.

„У новом објекту створени су просторни, хигијенски и сви други услови за тим наших љекара и осталог особља да уз акредитацију по свим стандардима пружају квалитетне здравствене услуге свим корисницима", нагласио је Максимовић.

Те услуге у Доњем Жабару користи око 2000 становника ове општине и сусједних села с подручја Пелагићева и Шамца, а начелник Жељко Марјановић је најавио почетком идуће године проширење здравствених услуга набавком ултразвучног апарата, опремањем амбуланти за интернисту и гинеколога у објекту у коме је до изградње новог функционисао тим породичне медицине.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Доктор

14.10.2015 16:21

Цеститам, тако се ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мица

14.10.2015 19:10

Ипак је Богданиц досао на ноге др Максимовицу.

ОДГОВОРИТЕ