Nova ambulanta u Donjem Žabaru

Dan i krsnu slavu – Pokrov Presvete Bogorodice, opština Donji Žabar obilježila je otvaranjem nove ambulante koja je dio mreže porodične medicine bijeljinskog Doma zdravlja.

Bosna i Hercegovina 14.10.2015 | 16:32
Nova ambulanta u Donjem Žabaru

Objekat su na svečan način zvanično predali na upotrebu građanima ove opštine ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, direktor Doma zdravlja Bijeljina Zlatko maksimović i načelnik Donjeg Žabara Željko Marjanović.

„Za novu ambulantu porodične medicine Doma zdravlja Bijeljina u Donjem Žabaru, koja je još jedna u nizu izgrađenih, rekonstruisanih i opremljenih objekata ove vrste u Srpskoj, utrošeno je 159.000 maraka, a Ministarstvo zdravlja Republike Srpske učestvovalo je sa 70 odsto troškova. Činimo sve da zdravstvene usluge budu dostupne svim građanima Republike Srpske", rekao je nakon otvaranja ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić i poželio građanima Donjeg Žabara da ambulantu koriste „manje za bolest a više za preventivu i poboljšanje kvaliteta života i zdravlja".

Direktor Doma zdravlja Bijeljina dr Zlatko Maksimović je čestitao Dan i krsnu slavu građanima Donjeg Žabara.

„U novom objektu stvoreni su prostorni, higijenski i svi drugi uslovi za tim naših ljekara i ostalog osoblja da uz akreditaciju po svim standardima pružaju kvalitetne zdravstvene usluge svim korisnicima", naglasio je Maksimović.

Te usluge u Donjem Žabaru koristi oko 2000 stanovnika ove opštine i susjednih sela s područja Pelagićeva i Šamca, a načelnik Željko Marjanović je najavio početkom iduće godine proširenje zdravstvenih usluga nabavkom ultrazvučnog aparata, opremanjem ambulanti za internistu i ginekologa u objektu u kome je do izgradnje novog funkcionisao tim porodične medicine.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Doktor

14.10.2015 16:21

Cestitam, tako se radi.

ODGOVORITE
Name

Mica

14.10.2015 19:10

Ipak je Bogdanic dosao na noge dr Maksimovicu.

ODGOVORITE