''Лале'' у шоку! Срамно и жалосно! Чак и Албанија иде на ЕП!

Фудбалска трагедија потресла је Холандију. Онаква каква се не памти од 80-их година прошлог века. Тамошња јавност је у шоку.

Фудбал 15.10.2015 | 14:40
''Лале'' у шоку! Срамно и жалосно! Чак и Албанија иде на ЕП!

И пре последњег кола било је јасно да је "лалама" потребно истинско чудо да се нађу, не директно, него у баражу за ЕУРО2016. Трећа репрезентација са последњег Мундијал неће играти у Француској наредне.

Потпуно чудно делује да Холанђане нећемо гледати на Европском првенству. Први пут од квалификација за ЕП 1984. нису успели да се пласирају на шампионат Старог континента. А, имају звезде као што су Ван Перси, Снајдер, Хунтелар, Мемфис Депај, али немају тим...

Последњи ударац задала им је Чешка усред Амстердама са 2:3, чисто да дода со на свежу рану. То је било довољно да тамошњи водећи спортски портали крену у рафалну паљбу.

"Драматично, катастрофално, срамно - Нема ЕП за "наранџасте". Под тим насловом пише метрониеуwс.нл, а у тексту наводи:

"Драматично, катастрофално, срамно. Тако се може описати ова квалификациона рунда. Све исто је виђено и против Чеха у последњој утакмици. Пола Европе иде у Француску на ЕУРО, па чак и Албанија, а Холандија, трећа на свету, није међу 24 најбољих", пише овај сајт.

Спитсниеуwс.нл је такође био оштар са насловом "Наранџасти су се избламирали". У тексту наводи да су се пулени Данија Блинда бледом игром нарочито осрамотили на "Амстердам арени".

"Жалосна Холандија изгубила и пропушта ЕУРО", пише портал нос.нел. Иако су очекивали чудо у Турској (које се није догодило, већ су Турци победили Исланд голом Селџука Инана минут пре краја са 1:0), код куће нису испунили очекивања, додаје овај портал.

Исти сајт преноси и речи Веслија Снајдера како је истрошен, али да нема намеру да заврши репрезентативну каријеру.

Коментари / 0

Оставите коментар