''Lale'' u šoku! Sramno i žalosno! Čak i Albanija ide na EP!

Fudbalska tragedija potresla je Holandiju. Onakva kakva se ne pamti od 80-ih godina prošlog veka. Tamošnja javnost je u šoku.

Fudbal 15.10.2015 | 14:40
''Lale'' u šoku! Sramno i žalosno! Čak i Albanija ide na EP!

I pre poslednjeg kola bilo je jasno da je "lalama" potrebno istinsko čudo da se nađu, ne direktno, nego u baražu za EURO2016. Treća reprezentacija sa poslednjeg Mundijal neće igrati u Francuskoj naredne.

Potpuno čudno deluje da Holanđane nećemo gledati na Evropskom prvenstvu. Prvi put od kvalifikacija za EP 1984. nisu uspeli da se plasiraju na šampionat Starog kontinenta. A, imaju zvezde kao što su Van Persi, Snajder, Huntelar, Memfis Depaj, ali nemaju tim...

Poslednji udarac zadala im je Češka usred Amsterdama sa 2:3, čisto da doda so na svežu ranu. To je bilo dovoljno da tamošnji vodeći sportski portali krenu u rafalnu paljbu.

"Dramatično, katastrofalno, sramno - Nema EP za "narandžaste". Pod tim naslovom piše metronieuws.nl, a u tekstu navodi:

"Dramatično, katastrofalno, sramno. Tako se može opisati ova kvalifikaciona runda. Sve isto je viđeno i protiv Čeha u poslednjoj utakmici. Pola Evrope ide u Francusku na EURO, pa čak i Albanija, a Holandija, treća na svetu, nije među 24 najboljih", piše ovaj sajt.

Spitsnieuws.nl je takođe bio oštar sa naslovom "Narandžasti su se izblamirali". U tekstu navodi da su se puleni Danija Blinda bledom igrom naročito osramotili na "Amsterdam areni".

"Žalosna Holandija izgubila i propušta EURO", piše portal nos.nel. Iako su očekivali čudo u Turskoj (koje se nije dogodilo, već su Turci pobedili Island golom Seldžuka Inana minut pre kraja sa 1:0), kod kuće nisu ispunili očekivanja, dodaje ovaj portal.

Isti sajt prenosi i reči Veslija Snajdera kako je istrošen, ali da nema nameru da završi reprezentativnu karijeru.

Komentari / 0

Ostavite komentar