ЕЛ - Митровић: Арена или Пионир? Важно је да играчи вуку!

"Најважије је да ми водимо навијаче, а не они нас", рекао је Лука Митровић пред почетак Евролиге.

Кошарка 15.10.2015 | 09:40
ЕЛ - Митровић: Арена или Пионир? Важно је да играчи вуку!

И ове сезоне, Звезда ће евролигашке утакмице играти и у хали Пионир и у Комбанк арени. Лука Митровић говорио је о разлици две дворане у најави меча против Стразбура.

"Коментарисали смо о томе и прошле године. Када се напуни дворана, не зна се где је већи ужитак играти. Сам амбијент, кад уђете у Арену пред 20.000 људи, тешко може било где да се осети. Сад, причају да је Пионир акустичнији, што можда и јесте, али мислим да доста тога зависи и од ваше игре".

Према његовом мишљењу, све зависи од игре екипе.

"Ако би игром, ангажовањем и залагањем 'натерате' навијаче да буду гласнији и да вас воде. Ако ви водите навијаче, а не они вас, онда је свеједно где играте. И ми и цела Европа зна да су овде најврелија гостовања у Евролиги. Само је питање то искористити на прави начин", додао је Митровић.

И крилни центар Звезде, који ће се спрема за трећу евролигашку сезону, констатује попут тренера напредак екипе у односу на старт сезоне.

"Наравно, сви бисмо желели да смо га завршили са максималним бројем победа, али мислим да смо то изнели доста добро и да можемо бити задовољни како изгледамо сада у поређењу са оним како смо изгледали пре почетка сезоне. Подигао се ниво игре, упознали смо се боље него пред почетак сезоне, што је доста битно за изазове који нам следе".

Шта је Звезди потребно да крене у евролигашку сезону победом?

"Ако наметнемо ритам који смо успевали да наметнемо у неким деловима претходних утакмица, иако то још нису били планирано дугачки интервали, мислим да и те како имамо шансу за победу у следећем мечу. Наредни ривал није атрактиван као Реал, Фенер и Химки, али је меч који долази јако битан за нас. Надам се да ће навијачи то препознати и да ће нам дати ветар у леђа, који нам је у оваквој ситуацији још неопходнији".

Коментари / 0

Оставите коментар