EL - Mitrović: Arena ili Pionir? Važno je da igrači vuku!

"Najvažije je da mi vodimo navijače, a ne oni nas", rekao je Luka Mitrović pred početak Evrolige.

Košarka 15.10.2015 | 09:40
EL - Mitrović: Arena ili Pionir? Važno je da igrači vuku!

I ove sezone, Zvezda će evroligaške utakmice igrati i u hali Pionir i u Kombank areni. Luka Mitrović govorio je o razlici dve dvorane u najavi meča protiv Strazbura.

"Komentarisali smo o tome i prošle godine. Kada se napuni dvorana, ne zna se gde je veći užitak igrati. Sam ambijent, kad uđete u Arenu pred 20.000 ljudi, teško može bilo gde da se oseti. Sad, pričaju da je Pionir akustičniji, što možda i jeste, ali mislim da dosta toga zavisi i od vaše igre".

Prema njegovom mišljenju, sve zavisi od igre ekipe.

"Ako bi igrom, angažovanjem i zalaganjem 'naterate' navijače da budu glasniji i da vas vode. Ako vi vodite navijače, a ne oni vas, onda je svejedno gde igrate. I mi i cela Evropa zna da su ovde najvrelija gostovanja u Evroligi. Samo je pitanje to iskoristiti na pravi način", dodao je Mitrović.

I krilni centar Zvezde, koji će se sprema za treću evroligašku sezonu, konstatuje poput trenera napredak ekipe u odnosu na start sezone.

"Naravno, svi bismo želeli da smo ga završili sa maksimalnim brojem pobeda, ali mislim da smo to izneli dosta dobro i da možemo biti zadovoljni kako izgledamo sada u poređenju sa onim kako smo izgledali pre početka sezone. Podigao se nivo igre, upoznali smo se bolje nego pred početak sezone, što je dosta bitno za izazove koji nam slede".

Šta je Zvezdi potrebno da krene u evroligašku sezonu pobedom?

"Ako nametnemo ritam koji smo uspevali da nametnemo u nekim delovima prethodnih utakmica, iako to još nisu bili planirano dugački intervali, mislim da i te kako imamo šansu za pobedu u sledećem meču. Naredni rival nije atraktivan kao Real, Fener i Himki, ali je meč koji dolazi jako bitan za nas. Nadam se da će navijači to prepoznati i da će nam dati vetar u leđa, koji nam je u ovakvoj situaciji još neophodniji".

Komentari / 0

Ostavite komentar