Линц: Крунићева избацила финалисткињу УС опена!

Српска тенисерка Александра Крунић пласирала се у друго коло WТА турнира у Линцу, пошто је са 6:1, 6:7 (3:7), 6:1 савладала Италијанку Роберту Винчи.

Тенис 14.10.2015 | 17:00
Линц: Крунићева избацила финалисткињу УС опена!

Крунићева, која заузима 99. место на WТА листи забележила је и трећу победу против далеко боље рангиране италијанске тенисерке (17), финалисткиње недавног УС опена и сада води са 3-0 у међусобним мечевима.

Италијнка је меч отворила брејком, али је Крунић одмах у наредном узвратила и изједначила на 1:1. Српска тенисерка је до краја сета још три пута одузимала сервис противници не препустивши јој ниједан гем.

У другом сету су обе тенисерке направиле по један брејк, па је победник тог дела игре решен у тај-брејку. Финалисткиња Отвореног првенства САД се боље снашла у тај-брејку, па је меч одвела у трећи, одлучујући сет.

Александра Крунић је у трећем сету доминирала на терену, уз два брејка је врло брзо стигла до вођства од 5:0 и ту предност није испустила до краја.

Александра се у наставку турнира састаје са Немицом Моном Бартел, која је била боља од Холанђанке Кики Беранс са 2:1 у сетовима.

Турнир у Линцу игра се за наградни фонд од 228.728 евра.

Коментари / 0

Оставите коментар