Linc: Krunićeva izbacila finalistkinju US opena!

Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Lincu, pošto je sa 6:1, 6:7 (3:7), 6:1 savladala Italijanku Robertu Vinči.

Tenis 14.10.2015 | 17:00
Linc: Krunićeva izbacila finalistkinju US opena!

Krunićeva, koja zauzima 99. mesto na WTA listi zabeležila je i treću pobedu protiv daleko bolje rangirane italijanske teniserke (17), finalistkinje nedavnog US opena i sada vodi sa 3-0 u međusobnim mečevima.

Italijnka je meč otvorila brejkom, ali je Krunić odmah u narednom uzvratila i izjednačila na 1:1. Srpska teniserka je do kraja seta još tri puta oduzimala servis protivnici ne prepustivši joj nijedan gem.

U drugom setu su obe teniserke napravile po jedan brejk, pa je pobednik tog dela igre rešen u taj-brejku. Finalistkinja Otvorenog prvenstva SAD se bolje snašla u taj-brejku, pa je meč odvela u treći, odlučujući set.

Aleksandra Krunić je u trećem setu dominirala na terenu, uz dva brejka je vrlo brzo stigla do vođstva od 5:0 i tu prednost nije ispustila do kraja.

Aleksandra se u nastavku turnira sastaje sa Nemicom Monom Bartel, koja je bila bolja od Holanđanke Kiki Berans sa 2:1 u setovima.

Turnir u Lincu igra se za nagradni fond od 228.728 evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar