Бараж за ЕП: Данска, Ирска, Норвешка или Словенија на БиХ!

Жријеб парова баража одржаће се 18. октобра у Ниону са почетком у 11:20 сати.

Фудбал 14.10.2015 | 15:20
Бараж за ЕП: Данска, Ирска, Норвешка или Словенија на БиХ!

Фудбалска репрезентација БиХ синоћ је побједом над Кипром у Никозији резултатом 3:2 осигурала пласман у бараж за Европско првенство које ће се од 10. јуна до 10. јула 2016. године играти у Француској. Жријеб парова баража одржат ће се 18. октобра у Нyону са почетком у 11:20 сати, а према посљедњим информацијама евентуални противници бх. тима биће Данска, Република Ирска, Норвешка или Словенија. Осим БиХ међу носиоцима би требали бити Украјина, Шведска и Мађарска.

Европска фудбалска федерација (УЕФА) ће носиоце у жријебу баража одредити на основу коефицијента националних репрезентација. Иако УЕФА још увијек није званично објавила своје рангирање према бројним порталима који се баве фудбалском статистиком БиХ ће сигурно бити међу носиоцима. По њима изабраници Мехмеда Баждаревића заузимају 13. мјесто у Европи и најбоље су рангирана селекција од свих које су у баражу. Евентуално је могуће да се деси нека промјена код осталих репрезентација.

Прије свега у случају Мађарске и Данске које према наводима портала фоотбаллсеединг.цом дијели свега два бода. Мађари су на њиховој листи УЕФА-иног коефицијента националних тимова на 20. мјесту са 27.142 бода, док су Данци позицију испод са 27.140. Вриједи нагласити како је УЕФА објавила да ће носиоце објавити током данашњег дана.

Уколико се ранг листе са европских портала покажу као тачне онда је јасно да би идеалан противник за БиХ била Словенија, која је уједно најлошије пласирана од свих у баражу и заузима 26. мјесто у Европи.

Осим што су Словенци далеко испод бх. тима на УЕФА-иној листи националних репрезентација, и традиција је на страни "Змајева".

До сада се БиХ са Словенијом састала четири пута и има максималан учинак уз гол разлику 10:4. Од осталих евентуалних противника најлошији скор бх. фудбалери имају са Ирцима с којима су се сусрели једанпут и изгубили са 0:1. Против Данске и Норвешке игали су по четири пута. С Данцима су у плусу, јер су остварили двије побједе, те по реми и пораз уз гол разлику 6:3.

У огледима са Норвежанима су у егалу. Обје селекције оствариле су по двије побједе с тим што је гол разлика на страни скандинавског тима 5:3.

Према пропозицијама жријеба репрезентација која буде прва извучена играће прву утакмицу на домаћем терену.

Датуми одигравања сусрета баража су од 12. до 14. новембра за прве сусрете, те од 15. до 17. за реванше.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мозак

14.10.2015 15:15

Сви прижељкују Словенце , а по мени наша мјера су Данци !! Сретно у баражу Змајеви !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаппy

14.10.2015 16:19

Са Данском БиХ има најбоља искуства, и ја би рекао Данска wелцоме ;-) Инаце Норвеска...:-)