Ко је најбољи на свијету?! Црвени ђаволи!

Белгија је победом над Израелом стигла до историјског успеха - првог места на ранг листи ФИФА!

Фудбал 14.10.2015 | 18:00
Ко је најбољи на свијету?! Црвени ђаволи!

Петоструки шампион света Бразил? Не! Актуелни прваци Немци? Ма, не! Па ко је најбоља селекција на свету? Белгија!

Белгија? Да, да, Белгија!

Фудбалска репрезентација Белгије је у квалификацијама за ЕУРО 2016 у последњем мечу савладала Израел са 3:1 и као првопласирана у групи Б са 23 бода директно обезбедила учешће у Француској.

Головима Мертенса, Де Брујнеа и Азара Белгијанци не само да су тријумфовално окончали квалификације, већ су стигли до историјског успеха. Они ће званично 5. новембра, када ФИФА објављује најновију ранг листу репрезентација преузети прво место!

Наравно први пут!

"Да, да, ми смо најбоља репрезентација света! Пресрећни смо због тога", изјавио је после тријумфа над Израелом Дриес Мертенс, уз Едена Азара, један од предводника нове генерације Белгијанаца.

Они су на последњем ренкингу заузимали треће место, иза Аргентине и светских првака, Немаца, али су после кикса "гаучоса" и "панцера" преузели челну позицију. Аргентина је стартовала поразом у квалификацијама за Мундијал у Русији, а Немци су изгубили од Ирске, што је екипу Марка Вилмотса винуло у небеса. Заслужено.

Белгијанци ће захваљујући сјајним партијама у последње време бити и носиоци на жребу за ЕУРО 2016, заједно са домаћином Француском, Шпанијом, Немачком, Енглеском и Португалом.

"Црвени ђаволи" су заиста направили велики успех о чему сведочи и податак да су 2007. били 71. на свету, а 2009. на чак 66. позицији.

Данас СВИ играју фудбал...

Коментари / 0

Оставите коментар