Ko je najbolji na svijetu?! Crveni đavoli!

Belgija je pobedom nad Izraelom stigla do istorijskog uspeha - prvog mesta na rang listi FIFA!

Fudbal 14.10.2015 | 18:00
Ko je najbolji na svijetu?! Crveni đavoli!

Petostruki šampion sveta Brazil? Ne! Aktuelni prvaci Nemci? Ma, ne! Pa ko je najbolja selekcija na svetu? Belgija!

Belgija? Da, da, Belgija!

Fudbalska reprezentacija Belgije je u kvalifikacijama za EURO 2016 u poslednjem meču savladala Izrael sa 3:1 i kao prvoplasirana u grupi B sa 23 boda direktno obezbedila učešće u Francuskoj.

Golovima Mertensa, De Brujnea i Azara Belgijanci ne samo da su trijumfovalno okončali kvalifikacije, već su stigli do istorijskog uspeha. Oni će zvanično 5. novembra, kada FIFA objavljuje najnoviju rang listu reprezentacija preuzeti prvo mesto!

Naravno prvi put!

"Da, da, mi smo najbolja reprezentacija sveta! Presrećni smo zbog toga", izjavio je posle trijumfa nad Izraelom Dries Mertens, uz Edena Azara, jedan od predvodnika nove generacije Belgijanaca.

Oni su na poslednjem renkingu zauzimali treće mesto, iza Argentine i svetskih prvaka, Nemaca, ali su posle kiksa "gaučosa" i "pancera" preuzeli čelnu poziciju. Argentina je startovala porazom u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, a Nemci su izgubili od Irske, što je ekipu Marka Vilmotsa vinulo u nebesa. Zasluženo.

Belgijanci će zahvaljujući sjajnim partijama u poslednje vreme biti i nosioci na žrebu za EURO 2016, zajedno sa domaćinom Francuskom, Španijom, Nemačkom, Engleskom i Portugalom.

"Crveni đavoli" su zaista napravili veliki uspeh o čemu svedoči i podatak da su 2007. bili 71. na svetu, a 2009. na čak 66. poziciji.

Danas SVI igraju fudbal...

Komentari / 0

Ostavite komentar