Шангај: Ноле ''деље'' по Кини! Страдао и Клижан! Троицки испао!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Мастерса у Шангају убедљивом победом над Мартином Клижаном. Виктор Троицки поражен је у другом колу Мастерса у Шангају од Стана Вавринке из Швајцарске.

Тенис 14.10.2015 | 13:40
Шангај: Ноле ''деље'' по Кини! Страдао и Клижан! Троицки испао!

Троицки је фаворизоном Вавринки пружио отпор само у првом сету и на крају је поражен резултатом 7:6 (7-3), 6:3, после нешто мање од сат и по времена игре

Други рекет Србије одлично је почео меч, имао вођство од 4:1, али није успео да задржи ритам, што је Стан искористио.

Полако се враћао у сет, изједначио, а онда био и веома убедљив у тај брејку. Тада је преломио сусрет – одузео је поново сервис Троицком на старту другог дела и рутински привео меч крају.

Вавринка у осмини финала игра против Хрвата Марина Чилића.

Ђоковић је одиграо још један веома квалитетан меч и савладао Словака резултатом 6:2, 6:1, за нешто више од сат времена игре.

Новак је тако наставио доминацију у Кини изгубивши укупно 21 гем у претходних шест мечева.

После ситних проблема са видом на старту меча, сервис ривалу одузео је у другом гему и најавио лаган посао у Шангају. Другим брејком решио је питање победника, а у другом сету био је још убедљивији.

С друге стране, Клижан је правио много грешака, а у неким тренуцима је потпуно губио контолу играјући некарактеристичне ударце.

Најбољи спортиста света у следећем колу иде на бољег из сусрета Фелисијано Лопес – Доминик Тим.

Ток меча:

Ђоковић је меч отворио сервисом и већ у првом поену је промашио зицер. Срспки играч имао је много проблема са осветљењем на стадиону, али је после изједначења ипак повео са 1:0. Док је одлазио на клупу, Новак је свом стручном штабу показао да му донесу капи за очи.

Други гем почео је сјајним лобом Клижана, али је онда Србин извукао два добра ритерна. Њима је преузео контролу у гему и лако стигао до брејка.

Први пут у мечу лако је освојио свој сервис гем, да би после две везане грешке Мартина из бекхенда и доброг изласка на мрежу дошао до три везане брејк лопте. Већ код прве је сачекао нови аут и повео са 4:0.

Ђоковић се мало опустио, промашио неколико форхенда и Клижан је вратио један брејк, али то је било све. Новак је поново додао гас и трећим брејком освојио први сет – 6:2.

Други сет почео је новим лаганим гемом првог играча света. Везао је бекхенд винер, па директан поен форхендом, да би га завршио ас ударцем. Имао је Словак прилику у свом гему код резултата 30:15, али је направио грешку из бекхенда. Ђоковић је добио нови гем, а онда сачекао још једну грешку за брејк на старту – 2:0.

Уз ситне проблеме материјализовао је стечену предност, а онда и имао прилику да реши данашњи меч. Међутим, словачки играч се пробудио код 0:40, погодио два везана аса, а онда и винером из бекхенда изједначио. Прве шансе није искористио, али се изборио за нову за 4:0.

Клижан је успео да избегне ’кромпир’ у другом сету, али је и поред тога Ђоковић освојио два гема за убедљив тријумф – 6:2, 6:1.

Коментари / 0

Оставите коментар