Šangaj: Nole ''delje'' po Kini! Stradao i Kližan! Troicki ispao!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Šangaju ubedljivom pobedom nad Martinom Kližanom. Viktor Troicki poražen je u drugom kolu Mastersa u Šangaju od Stana Vavrinke iz Švajcarske.

Tenis 14.10.2015 | 13:40
Šangaj: Nole ''delje'' po Kini! Stradao i Kližan! Troicki ispao!

Troicki je favorizonom Vavrinki pružio otpor samo u prvom setu i na kraju je poražen rezultatom 7:6 (7-3), 6:3, posle nešto manje od sat i po vremena igre

Drugi reket Srbije odlično je počeo meč, imao vođstvo od 4:1, ali nije uspeo da zadrži ritam, što je Stan iskoristio.

Polako se vraćao u set, izjednačio, a onda bio i veoma ubedljiv u taj brejku. Tada je prelomio susret – oduzeo je ponovo servis Troickom na startu drugog dela i rutinski priveo meč kraju.

Vavrinka u osmini finala igra protiv Hrvata Marina Čilića.

Đoković je odigrao još jedan veoma kvalitetan meč i savladao Slovaka rezultatom 6:2, 6:1, za nešto više od sat vremena igre.

Novak je tako nastavio dominaciju u Kini izgubivši ukupno 21 gem u prethodnih šest mečeva.

Posle sitnih problema sa vidom na startu meča, servis rivalu oduzeo je u drugom gemu i najavio lagan posao u Šangaju. Drugim brejkom rešio je pitanje pobednika, a u drugom setu bio je još ubedljiviji.

S druge strane, Kližan je pravio mnogo grešaka, a u nekim trenucima je potpuno gubio kontolu igrajući nekarakteristične udarce.

Najbolji sportista sveta u sledećem kolu ide na boljeg iz susreta Felisijano Lopes – Dominik Tim.

Tok meča:

Đoković je meč otvorio servisom i već u prvom poenu je promašio zicer. Srspki igrač imao je mnogo problema sa osvetljenjem na stadionu, ali je posle izjednačenja ipak poveo sa 1:0. Dok je odlazio na klupu, Novak je svom stručnom štabu pokazao da mu donesu kapi za oči.

Drugi gem počeo je sjajnim lobom Kližana, ali je onda Srbin izvukao dva dobra riterna. Njima je preuzeo kontrolu u gemu i lako stigao do brejka.

Prvi put u meču lako je osvojio svoj servis gem, da bi posle dve vezane greške Martina iz bekhenda i dobrog izlaska na mrežu došao do tri vezane brejk lopte. Već kod prve je sačekao novi aut i poveo sa 4:0.

Đoković se malo opustio, promašio nekoliko forhenda i Kližan je vratio jedan brejk, ali to je bilo sve. Novak je ponovo dodao gas i trećim brejkom osvojio prvi set – 6:2.

Drugi set počeo je novim laganim gemom prvog igrača sveta. Vezao je bekhend viner, pa direktan poen forhendom, da bi ga završio as udarcem. Imao je Slovak priliku u svom gemu kod rezultata 30:15, ali je napravio grešku iz bekhenda. Đoković je dobio novi gem, a onda sačekao još jednu grešku za brejk na startu – 2:0.

Uz sitne probleme materijalizovao je stečenu prednost, a onda i imao priliku da reši današnji meč. Međutim, slovački igrač se probudio kod 0:40, pogodio dva vezana asa, a onda i vinerom iz bekhenda izjednačio. Prve šanse nije iskoristio, ali se izborio za novu za 4:0.

Kližan je uspeo da izbegne ’krompir’ u drugom setu, ali je i pored toga Đoković osvojio dva gema za ubedljiv trijumf – 6:2, 6:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar