Без пораста водостаја, и даље на снази опрез

На подручју града Бањалука није забиљежен пораст бујичних водотокова, али је на снази упозорење да би грађани данас и сутра требало да буду на опрезу јер су најављене обилније падавине.

Република Српска 14.10.2015 | 13:17
Без пораста водостаја, и даље на снази опрез

Позивајући се на информације Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице, те извјештај Републичког хидрометеоролошког завода, из Градске управе града Бањалука саопштили су да су водостаји Врбаса и Врбање у нормалним границама.

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић наложио је јуче Цивилној заштити и комуналним предузећима да буду у приправности и контролишу стање оборинске канализације, водотокова и бујичних потока.

Одсјек за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице упозорио је становништво у насељима уз ријечне и бујичне водотокове на опрез и предузимање неопходних превентивних мјера на заштити своје имовине у случају потребе и евентуалног изливања бујичних потока.

Начелник Штаба за ванредне ситуације у Новом Граду Ратко Павић рекао је данас да су због најављених падавина и могућности пораста водостаја све редовне службе у функцији.

Он је навео да је јуче обављен разговор са свим службама које су у овој општини у систему Цивилне заштите.

"Пратимо ситуацију на терену и за сада су све службе у редовним функцијама. У случају потребе биће одржан састанак и договорене активности", рекао је Павић.

Према подацима локалног Центра за обавјештавање, водостај Уне у Новом Граду јутрос у 7.00 часова износио је 162 центиметара или 40 центиметара мање него јуче.

И у Херцеговини је, због најављених јачих падавина, Одсјек требињске Цивилне заштите у приправности.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар