Bez porasta vodostaja, i dalje na snazi oprez

Na području grada Banjaluka nije zabilježen porast bujičnih vodotokova, ali je na snazi upozorenje da bi građani danas i sutra trebalo da budu na oprezu jer su najavljene obilnije padavine.

Republika Srpska 14.10.2015 | 13:17
Bez porasta vodostaja, i dalje na snazi oprez

Pozivajući se na informacije Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, te izvještaj Republičkog hidrometeorološkog zavoda, iz Gradske uprave grada Banjaluka saopštili su da su vodostaji Vrbasa i Vrbanje u normalnim granicama.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović naložio je juče Civilnoj zaštiti i komunalnim preduzećima da budu u pripravnosti i kontrolišu stanje oborinske kanalizacije, vodotokova i bujičnih potoka.

Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice upozorio je stanovništvo u naseljima uz riječne i bujične vodotokove na oprez i preduzimanje neophodnih preventivnih mjera na zaštiti svoje imovine u slučaju potrebe i eventualnog izlivanja bujičnih potoka.

Načelnik Štaba za vanredne situacije u Novom Gradu Ratko Pavić rekao je danas da su zbog najavljenih padavina i mogućnosti porasta vodostaja sve redovne službe u funkciji.

On je naveo da je juče obavljen razgovor sa svim službama koje su u ovoj opštini u sistemu Civilne zaštite.

"Pratimo situaciju na terenu i za sada su sve službe u redovnim funkcijama. U slučaju potrebe biće održan sastanak i dogovorene aktivnosti", rekao je Pavić.

Prema podacima lokalnog Centra za obavještavanje, vodostaj Une u Novom Gradu jutros u 7.00 časova iznosio je 162 centimetara ili 40 centimetara manje nego juče.

I u Hercegovini je, zbog najavljenih jačih padavina, Odsjek trebinjske Civilne zaštite u pripravnosti.

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar