Ван Перси: Нећу да одустанем од Холандије!

Нападач Фенербахчеа Робин ван Перси рекао је да жели да жели и даље да игра за селекцију Холандије, упркос дебаклу у квалификацијама за Европско првенство.

Фудбал 16.10.2015 | 13:00
Ван Перси: Нећу да одустанем од Холандије!

Холандија је пре само годину дана заузела треће место на шампионату света у Бразилу, али је у тек завршеном квалификацијама била иза Чешке, Исланда и Турске и неће играти у Француској.

"Морамо да превазидјемо све проблеме у наредних годину дана. Много тога се издешавало, али сам сигуран да и даље стојим селектору на располагању. Част је играти за Холандију, како у добрим, тако у лошим временима", рекао је Ван Перси за Телеграф после пораза од Чешке у Амстердаму (3:2), у којем је постигао гол и аутогол.

РВП је поручио да не бежи од одговорности у тешким ситуацијама, као што је ова, јер ће Холандија први пут после 1984. године пропустити првенство Европе.

"Одустајање за мене није опција. Ипак, доста тога зависиће да ли ћу бити спреман", закључио је ван Перси.

Доласком селектора Денија Блинда ван Перси је изгубио траку, коју сада носи Арјен Робен, а често није ни прва нападачка опција.

Ван Перси је за Холандију одиграо 101 утакмицу и постигао 50 голова, што га чини најбољим стрелцем у историји националног тима.

Коментари / 0

Оставите коментар