Van Persi: Neću da odustanem od Holandije!

Napadač Fenerbahčea Robin van Persi rekao je da želi da želi i dalje da igra za selekciju Holandije, uprkos debaklu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Fudbal 16.10.2015 | 13:00
Van Persi: Neću da odustanem od Holandije!

Holandija je pre samo godinu dana zauzela treće mesto na šampionatu sveta u Brazilu, ali je u tek završenom kvalifikacijama bila iza Češke, Islanda i Turske i neće igrati u Francuskoj.

"Moramo da prevazidjemo sve probleme u narednih godinu dana. Mnogo toga se izdešavalo, ali sam siguran da i dalje stojim selektoru na raspolaganju. Čast je igrati za Holandiju, kako u dobrim, tako u lošim vremenima", rekao je Van Persi za Telegraf posle poraza od Češke u Amsterdamu (3:2), u kojem je postigao gol i autogol.

RVP je poručio da ne beži od odgovornosti u teškim situacijama, kao što je ova, jer će Holandija prvi put posle 1984. godine propustiti prvenstvo Evrope.

"Odustajanje za mene nije opcija. Ipak, dosta toga zavisiće da li ću biti spreman", zaključio je van Persi.

Dolaskom selektora Denija Blinda van Persi je izgubio traku, koju sada nosi Arjen Roben, a često nije ni prva napadačka opcija.

Van Persi je za Holandiju odigrao 101 utakmicu i postigao 50 golova, što ga čini najboljim strelcem u istoriji nacionalnog tima.

Komentari / 0

Ostavite komentar