Надал: Тренирам више него пре шест година!

Рафаел Надал рекао је да је све у реду са његовим стопалом и поновио да је задовољан напретком у својој игри.

Тенис 16.10.2015 | 09:00
Надал: Тренирам више него пре шест година!

Шпански тенисер иза себе има веома слабу 2015. годину, али је на турниру у Пекингу потврдио да се враћа на свој некадашњи ниво.

Надал је у финалу Пекинга поражен од Новака Ђоковића са 6:2, 6:2, али је управо на том мечу показао да његова форма иде узлазном путањом.

„Моје стопало је у реду. Био сам уплашен у тренутку, али већ следећг јутра сам се добро осећао. За мене је позитивно што сам стигао до финала у Пекингу, иако сам изгубио 6:2, 6:2. Резултат не показује колико сам прилика имао, али је Новак заслужио победу. Он је на другом нивоу, најбољи је тенисер на свету, а у тенису онај ко игра боље на крају и победи. Што се мене тиче, имао сам веома позитивну недељу“, рекао је Шпанац.

Он је додао да напредује и ментално, што је можда још важније.

„Некада се опорављам од повреда. У последње време нисам могао да контролишем нерве и емоције, па ми је деловало као да се опорављам од менталне, а не физичке повреде. То је још један изазов за мене. Напорно радим. Никада нисам имао тако дугачак период у којем моја игра није била на жељеном нивоу. Губио сам мечеве које је требало да добијем. Нисам добио ниједан важан меч.“

Надал је открио и да никада раније није тренирао више него сада.

„Више сада тренирам него пре шест или седам година. Верујем да сам много бољи. Не знам какви ће резултати бити до краја године, али верујем да, ако наставим да тренирам истим квалитетом и ако останем здрав, да ћу следеће године играти на другом нивоу.“

Коментари / 0

Оставите коментар