Nadal: Treniram više nego pre šest godina!

Rafael Nadal rekao je da je sve u redu sa njegovim stopalom i ponovio da je zadovoljan napretkom u svojoj igri.

Tenis 16.10.2015 | 09:00
Nadal: Treniram više nego pre šest godina!

Španski teniser iza sebe ima veoma slabu 2015. godinu, ali je na turniru u Pekingu potvrdio da se vraća na svoj nekadašnji nivo.

Nadal je u finalu Pekinga poražen od Novaka Đokovića sa 6:2, 6:2, ali je upravo na tom meču pokazao da njegova forma ide uzlaznom putanjom.

„Moje stopalo je u redu. Bio sam uplašen u trenutku, ali već sledećg jutra sam se dobro osećao. Za mene je pozitivno što sam stigao do finala u Pekingu, iako sam izgubio 6:2, 6:2. Rezultat ne pokazuje koliko sam prilika imao, ali je Novak zaslužio pobedu. On je na drugom nivou, najbolji je teniser na svetu, a u tenisu onaj ko igra bolje na kraju i pobedi. Što se mene tiče, imao sam veoma pozitivnu nedelju“, rekao je Španac.

On je dodao da napreduje i mentalno, što je možda još važnije.

„Nekada se oporavljam od povreda. U poslednje vreme nisam mogao da kontrolišem nerve i emocije, pa mi je delovalo kao da se oporavljam od mentalne, a ne fizičke povrede. To je još jedan izazov za mene. Naporno radim. Nikada nisam imao tako dugačak period u kojem moja igra nije bila na željenom nivou. Gubio sam mečeve koje je trebalo da dobijem. Nisam dobio nijedan važan meč.“

Nadal je otkrio i da nikada ranije nije trenirao više nego sada.

„Više sada treniram nego pre šest ili sedam godina. Verujem da sam mnogo bolji. Ne znam kakvi će rezultati biti do kraja godine, ali verujem da, ako nastavim da treniram istim kvalitetom i ako ostanem zdrav, da ću sledeće godine igrati na drugom nivou.“

Komentari / 0

Ostavite komentar