ЕП: ''Орлићи'' до 21 настављају да побјеђују!

У-21 репрезентација савладала и Литванију у гостима, головима Александра Чаврића - 2:0.

Фудбал 13.10.2015 | 21:45
ЕП: ''Орлићи'' до 21 настављају да побјеђују!

Квалификације за У-21 Еуро 2017. почеле су одлично за наш тим!

Србија - ЛИтванија 5:0, па Србија - Андора 5:0, па у уторак увече, у Каунасу:

ЛИТВАНИЈА - СРБИЈА 0:2 (0:2)

Погоцима двоструког стрелца Александра Чаврића, у 19, па у 45. минуту, екипа Томислава Сивића освојила је још три јако важна бода.

Првом голу претходила је комбинација бивших играча ОФК Београда и асистенција Милана Гајића ка нападачу Архуса, који се изборио са чуварима и савладао Едвинаса Гертмонаса. Исти играч поставио је коначан резултат пре одласка на одмор.

После прекида и изведеног корнера са леве стране, главом су ка голу Литваније шутирали Вукашин Јовановић, па Немања Максимовић. Трећи - Чаврићев ударац, из близине гол-црте био је поново кобан за литванског голмана.

Овим тријумфом, "орлићи" су се бодовно изједначили са водећим Италијанима и Ирцима, који имају по девет бодова. Те две репрезентације данас су се састале у Вићенци, а "Азурини" су славили 1:0.

У-21 репрезентација Србије после три кола квалификација има перфектан скор и гол-разлику 12:0! Наредни меч одиграће 13. новембра, у Новом Саду, баш против Италијана, које је у марту победила у контролној утакмици у Беневенту.

Табела Групе 2: Италија (-1) 9, Србија (-1) 9, Република Ирска 9, Словенија 6, Андора (+1) 3, Литванија.

Наредне утакмице:

13. новембар: Србија, Италија, Литванија - Република Ирска
17. новембар: Италија - Литванија, Словенија - Србија

Следеће године (још неодређени датуми): Италија - Србија, Италија, Андора, Србија - Словенија, Србија, Република Ирска, Словенија - Република Ирска, Република Ирска - Италија, Република Ирска - Србија, Република Ирска - Словенија, Литванија - Италија, Литванија - Словенија, Литванија - Андора, Андора - Италија, Андора - Србија.

Директан пласман на Европско првенство у Пољској избориће првопласирани тим. Другопласирани ће бараж, ако буде један од четири најуспешнија тима на тој позицији из свих девет група.

Коментари / 0

Оставите коментар