Човић о Вилијамсу: Имао је "пушинг-дефект"!

Пред старт у новој сезони Евролиге, први човек Црвене звезде Телеком Небојша Човић говорио о циљевима, играчима који су отишли. О комесару за суђење АБА Лиге: "Њему ту није место".

Кошарка 14.10.2015 | 12:20
Човић о Вилијамсу: Имао је "пушинг-дефект"!

Кошаркашки клуб Црвена звезда Телеком почиње нову сезону Евролиге у којој је циљ, бар према речима првог човека клуба Небојше Човића, јесте да се направи "што бољи резултат".

"Немамо лаку групу. Ми ћемо се, што је нормално, трудити да направимо што је бољи резултат", навео је Човић у разговору са новинарима у Београду.

Звезда је битно изменила тим у односу на прошлу сезону, а разлог томе је, истиче Човић, немогућност да се финансијски "испрате" одређени играчи. Имао је и занимљиво запажање о "случају Маркус Вилијамс".

"Чарлсу Џенкинсу је истекао уговор, ми немамо паре да платимо 450.000 или 700.000 долара уговор. Бобану Марјановићу је, такође, истекао уговор. И на почетку, када је дошао у Звезду, био је договор да му Звезда неће правити проблеме када буде кренуо у НБА. То је испоштовано. Што се тиче Маркуса Вилијамса, њему не само да је истекао уговор, већ је имао и... 'пушинг-дефект'. Што се тиче Николе Калинића, жао ми је, али размишљали смо јако дуго, обештећење од милион евра се не може лако одбити, а и играч је добио добре услове", рекао је Човић.

Маркус Вилијамс је због коришћења марихуане под суспензијом, а истовремено је прекинута сарадња играча и Звезде (истекао му је уговор).

Први човек Црвене звезде Телеком изразио је незадовољство радом комесара за суђење регионалне АБА Лиге Алеша Камникара и поручио је да би му било боље да се сам повуче.

"Жао ми је што нисмо променили комесара за суђење и мислим да смо у том делу већ почели да осећамо одређене проблеме. Када правите нешто ново, онда то треба да буде ново у потпуности, а Камникар не да није нов, он је стари проблем... Још из времена када је био судија", рекао је Ћовић.

Звезда је прошлог викенда изгубила од Цедевите у Загребу, а црвено-бели су након тога упутили жалбу АБА лиги на суђење на тој утакмици, наведећи да је судија Дамир Јавор оштетио београдски клуб.

"Био сам за замену Камникара. Клубови му нису дали подршку. Међутим, у том тренутуку чинило се да није било другог решања. Ето, тако је он... претекао. Али, гледајући како ради посао, мислим да њему тамо нема места. Верујем да је довољно интелигентан да чује ово што говоримо. Било би добро да се сам склони", навео је Човић.

Човић је истакао да је Звезди "кључни циљ" да у регионалној лиги сваке године обезбеди Евролигу, а да у најелитнијем такмичењу полако "расте".

Коментари / 0

Оставите коментар