Čović o Vilijamsu: Imao je "pušing-defekt"!

Pred start u novoj sezoni Evrolige, prvi čovek Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović govorio o ciljevima, igračima koji su otišli. O komesaru za suđenje ABA Lige: "Njemu tu nije mesto".

Košarka 14.10.2015 | 12:20
Čović o Vilijamsu: Imao je "pušing-defekt"!

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom počinje novu sezonu Evrolige u kojoj je cilj, bar prema rečima prvog čoveka kluba Nebojše Čovića, jeste da se napravi "što bolji rezultat".

"Nemamo laku grupu. Mi ćemo se, što je normalno, truditi da napravimo što je bolji rezultat", naveo je Čović u razgovoru sa novinarima u Beogradu.

Zvezda je bitno izmenila tim u odnosu na prošlu sezonu, a razlog tome je, ističe Čović, nemogućnost da se finansijski "isprate" određeni igrači. Imao je i zanimljivo zapažanje o "slučaju Markus Vilijams".

"Čarlsu Dženkinsu je istekao ugovor, mi nemamo pare da platimo 450.000 ili 700.000 dolara ugovor. Bobanu Marjanoviću je, takođe, istekao ugovor. I na početku, kada je došao u Zvezdu, bio je dogovor da mu Zvezda neće praviti probleme kada bude krenuo u NBA. To je ispoštovano. Što se tiče Markusa Vilijamsa, njemu ne samo da je istekao ugovor, već je imao i... 'pušing-defekt'. Što se tiče Nikole Kalinića, žao mi je, ali razmišljali smo jako dugo, obeštećenje od milion evra se ne može lako odbiti, a i igrač je dobio dobre uslove", rekao je Čović.

Markus Vilijams je zbog korišćenja marihuane pod suspenzijom, a istovremeno je prekinuta saradnja igrača i Zvezde (istekao mu je ugovor).

Prvi čovek Crvene zvezde Telekom izrazio je nezadovoljstvo radom komesara za suđenje regionalne ABA Lige Aleša Kamnikara i poručio je da bi mu bilo bolje da se sam povuče.

"Žao mi je što nismo promenili komesara za suđenje i mislim da smo u tom delu već počeli da osećamo određene probleme. Kada pravite nešto novo, onda to treba da bude novo u potpunosti, a Kamnikar ne da nije nov, on je stari problem... Još iz vremena kada je bio sudija", rekao je Ćović.

Zvezda je prošlog vikenda izgubila od Cedevite u Zagrebu, a crveno-beli su nakon toga uputili žalbu ABA ligi na suđenje na toj utakmici, navedeći da je sudija Damir Javor oštetio beogradski klub.

"Bio sam za zamenu Kamnikara. Klubovi mu nisu dali podršku. Međutim, u tom trenutuku činilo se da nije bilo drugog rešanja. Eto, tako je on... pretekao. Ali, gledajući kako radi posao, mislim da njemu tamo nema mesta. Verujem da je dovoljno inteligentan da čuje ovo što govorimo. Bilo bi dobro da se sam skloni", naveo je Čović.

Čović je istakao da je Zvezdi "ključni cilj" da u regionalnoj ligi svake godine obezbedi Evroligu, a da u najelitnijem takmičenju polako "raste".

Komentari / 0

Ostavite komentar