ИД позвала на џихад против Русије и САД

Исламска држава поручила је данас да ће поразити Русију, након што је Москва крајем прошлог месеца покренула ваздушне ударе по положајима џихадиста у Сирији.

Свијет 13.10.2015 | 21:09
ИД позвала на џихад против Русије и САД

"Русија ће бити поражена", навео је портпарол Исламске државе Абу Мохамед ал Аднани у аудио снимку, објављеном на једном сајту који користе џихадисти.

Аднани је позвао све муслимане да "покрену џихад против Руса и Американаца", пренијела је агенција АФП.

Портпарол руског министарства одбране Игор Конашенков је раније данас изјавио да су руске ваздухопловне снаге уништиле у ваздушним ударима велики дио муниције и војне опреме Исламске државе.

Он је навео да су у посљедња 24 часа изведена 88 удара на 86 мета терористичке организације.

"Руски авиони су повећали број удара на командне позиције и области у Сирији гдје су смјештене залихе и материјал ове терористичке организације", рекао је он.

Као резултат тога, према његовим ријечима, јединице ИС су изгубиле велику количину муниције, војног наоружања и материјала, пренио је Тасс.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

су 30

13.10.2015 19:13

Пази авио бомба висе главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

спартак

13.10.2015 19:56

Од 90 их само позивате на тај дзихад...главе И зивота нас је то све костало...Сибе висе брадата сподобо !!! Сатрите их у корјену И да зивимо сви боље, вјера ме не занима..само добри људи !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

13.10.2015 23:44

Можда и хоће ако претекне иједан од ових монструма. Немају они никакве вјере осим крволочности. Треба их истијебити све до последњег.

ОДГОВОРИТЕ