ID pozvala na džihad protiv Rusije i SAD

Islamska država poručila je danas da će poraziti Rusiju, nakon što je Moskva krajem prošlog meseca pokrenula vazdušne udare po položajima džihadista u Siriji.

Svijet 13.10.2015 | 21:09
ID pozvala na džihad protiv Rusije i SAD

"Rusija će biti poražena", naveo je portparol Islamske države Abu Mohamed al Adnani u audio snimku, objavljenom na jednom sajtu koji koriste džihadisti.

Adnani je pozvao sve muslimane da "pokrenu džihad protiv Rusa i Amerikanaca", prenijela je agencija AFP.

Portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov je ranije danas izjavio da su ruske vazduhoplovne snage uništile u vazdušnim udarima veliki dio municije i vojne opreme Islamske države.

On je naveo da su u posljednja 24 časa izvedena 88 udara na 86 meta terorističke organizacije.

"Ruski avioni su povećali broj udara na komandne pozicije i oblasti u Siriji gdje su smještene zalihe i materijal ove terorističke organizacije", rekao je on.

Kao rezultat toga, prema njegovim riječima, jedinice IS su izgubile veliku količinu municije, vojnog naoružanja i materijala, prenio je Tass.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

su 30

13.10.2015 19:13

Pazi avio bomba vise glave.

ODGOVORITE
Name

spartak

13.10.2015 19:56

Od 90 ih samo pozivate na taj dzihad...glave I zivota nas je to sve kostalo...Sibe vise bradata spodobo !!! Satrite ih u korjenu I da zivimo svi bolje, vjera me ne zanima..samo dobri ljudi !

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

13.10.2015 23:44

Možda i hoće ako pretekne ijedan od ovih monstruma. Nemaju oni nikakve vjere osim krvoločnosti. Treba ih istijebiti sve do poslednjeg.

ODGOVORITE