ЕП: Велики преокрет Србије за четвртфинале!

Одбојкаши Србије пласирали су се међу најбољих осам тимова на шампионату Европе пошто су у осмини финала савладали Естонију са 3-2 после великог преокрета.

Остали спортови 13.10.2015 | 21:15
ЕП: Велики преокрет Србије за четвртфинале!

Екипа Николе Грбића изгубила је прва два сета, али је у наставку успела да преокрене и слави са 21:25, 14:25, 25:8, 25:22, 15:13.

Веома лоше отворила је меч наша селекција против веома мотивисаног ривала. Естонија је од старта утакмице заиграла много боље, имала је и велику подршку својих навијача са трибина, па се Србија нашла у веома тешкој ситуацији.

У прва два сета наши одбојкаши у потпуности су надиграни, али се нису предали. Полако су подизали ниво игре, разиграо се и Атанасијевић, па је селекција Србије успела да добије преостала три сета и провуче се до четвртфинала где је чека селекција Француске. Тај четвртфинални дуел игра се у среду од 17.30х.

Александар Атанасијевић предводио је Србију са 20 освојених поена, Марко Ивовић освојио је 14, а Никола Ковачевић 12. На другој страни, најефикаснији су били Тахт и Вено са по 15 освојених поена, док је Пупарт освојио 11.

Ток меча:

Естонци се нису уплашили на старту. Боље су почели и повели су са 9:4 уз неколико грешака Србије. Серију од пет поена Естоније прекинуо је Ивовић, па је уследила серија наше слеекције.

Брзо се наша селекција рватила у први сет, али Естонци нису препуштали вођство. Играли су веома концентрисано, правили су мали број грешака и на другом тахничком тајм-ауту су водили са 16:14.

Имали су Естонци и пет поена вишка у финишу сета (20:15), Србија је смањила на 23:21, али ипак није могла до преокрета - 25:21.

Ни на старту другог сета није се променила слика. Естонија је поново кренула знатно боље, па је Никола Грбић брзо затражио тајм-аут - 6:3. Знатно мотивисаније деловала је Естонија на терену, имала је и већу подршку са тирбина, па је брзо стигла и до пет поена предности - 10:5.

Покушао је и селектор Грбић да тргне своје изабранике на тајм-ауту, али Естонија није посустајала. Прво је стекла шест, а потом и осам поена предности - 15:7. До краја другог сета су наставили да играју Естонци као у трансу, све им је полазило за руком, па су брзо повели са 2-0 (25:14).

Александар Атанасијевић је много фалио у прва два сета Србији и управо се он разиграо на старту трећег. После неколико његових сервиса и смечева Србија је стигла до 7:2. Много лакше је Србија у тим тренуцима долазила до поена, лако је и увећевала предност наша селекција и практично је сет решен већ на средини - 12:4.

У наставку није било неизвесности. Србија је лако смањила на 2-1, а трећи сет је завршен резултатом 25:8.

Изузетно је важан био старт четвртог сета. Србија је наставила са добром игром, али је и Естонија заиграла боље у односу на трећи период. Наша селекција стекла је на крају два поена предности, а на првом техничком тајм-ауту имала је +3 (8:5). Није се Естонија предавала, успевала је да задржи резултатски прикључак и на тај начин је стварала притисак селекцији Србије која није имала права на грешку.

После мини-серије средином сета Естоницу су изједначили на 13:13, а Србију је у тим тренуцима у животу одржавао Атанасијевић. Успео је наш тим да преброди малу кризу средином четвртог сета и у финишу одигра најбоље када је било најпотребније. Атанасијевић је поентирао за 21:16 после контре, а Естонија до краја није успела да се врати - 25:22.

Боље су Естонци почели одлучујући период. Повели су са 4:2, али је Грбић на време реаговао и наша селекција је преокренула на 6:5. Поен за поен играло се све до грешке Естоније којом је Србија повела са 11:9. Ипак, Естонија се одмах вратила и изједначила је на 11:11. Играли су Естонци на 'све или ништа', покушавали су снажним сервисима да дођу победе, а изузетно важан поен освојио је Никола Ковачевић за 13:12.

Испоставило се да је тај поен и одлучио, Естонија је направила прелаз, па је Србија ипак успешно привела меч крају - 15:13.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

фосфор

13.10.2015 19:22

хттп://спорт.хрт.хр/303023/нова-снимка-туцњаве-на-малти-приведен-21-хрват

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

13.10.2015 23:59

Браво! Било је густо, али нико није сумњао у преокрет

ОДГОВОРИТЕ