EP: Veliki preokret Srbije za četvrtfinale!

Odbojkaši Srbije plasirali su se među najboljih osam timova na šampionatu Evrope pošto su u osmini finala savladali Estoniju sa 3-2 posle velikog preokreta.

Ostali sportovi 13.10.2015 | 21:15
EP: Veliki preokret Srbije za četvrtfinale!

Ekipa Nikole Grbića izgubila je prva dva seta, ali je u nastavku uspela da preokrene i slavi sa 21:25, 14:25, 25:8, 25:22, 15:13.

Veoma loše otvorila je meč naša selekcija protiv veoma motivisanog rivala. Estonija je od starta utakmice zaigrala mnogo bolje, imala je i veliku podršku svojih navijača sa tribina, pa se Srbija našla u veoma teškoj situaciji.

U prva dva seta naši odbojkaši u potpunosti su nadigrani, ali se nisu predali. Polako su podizali nivo igre, razigrao se i Atanasijević, pa je selekcija Srbije uspela da dobije preostala tri seta i provuče se do četvrtfinala gde je čeka selekcija Francuske. Taj četvrtfinalni duel igra se u sredu od 17.30h.

Aleksandar Atanasijević predvodio je Srbiju sa 20 osvojenih poena, Marko Ivović osvojio je 14, a Nikola Kovačević 12. Na drugoj strani, najefikasniji su bili Taht i Veno sa po 15 osvojenih poena, dok je Pupart osvojio 11.

Tok meča:

Estonci se nisu uplašili na startu. Bolje su počeli i poveli su sa 9:4 uz nekoliko grešaka Srbije. Seriju od pet poena Estonije prekinuo je Ivović, pa je usledila serija naše sleekcije.

Brzo se naša selekcija rvatila u prvi set, ali Estonci nisu prepuštali vođstvo. Igrali su veoma koncentrisano, pravili su mali broj grešaka i na drugom tahničkom tajm-autu su vodili sa 16:14.

Imali su Estonci i pet poena viška u finišu seta (20:15), Srbija je smanjila na 23:21, ali ipak nije mogla do preokreta - 25:21.

Ni na startu drugog seta nije se promenila slika. Estonija je ponovo krenula znatno bolje, pa je Nikola Grbić brzo zatražio tajm-aut - 6:3. Znatno motivisanije delovala je Estonija na terenu, imala je i veću podršku sa tirbina, pa je brzo stigla i do pet poena prednosti - 10:5.

Pokušao je i selektor Grbić da trgne svoje izabranike na tajm-autu, ali Estonija nije posustajala. Prvo je stekla šest, a potom i osam poena prednosti - 15:7. Do kraja drugog seta su nastavili da igraju Estonci kao u transu, sve im je polazilo za rukom, pa su brzo poveli sa 2-0 (25:14).

Aleksandar Atanasijević je mnogo falio u prva dva seta Srbiji i upravo se on razigrao na startu trećeg. Posle nekoliko njegovih servisa i smečeva Srbija je stigla do 7:2. Mnogo lakše je Srbija u tim trenucima dolazila do poena, lako je i uvećevala prednost naša selekcija i praktično je set rešen već na sredini - 12:4.

U nastavku nije bilo neizvesnosti. Srbija je lako smanjila na 2-1, a treći set je završen rezultatom 25:8.

Izuzetno je važan bio start četvrtog seta. Srbija je nastavila sa dobrom igrom, ali je i Estonija zaigrala bolje u odnosu na treći period. Naša selekcija stekla je na kraju dva poena prednosti, a na prvom tehničkom tajm-autu imala je +3 (8:5). Nije se Estonija predavala, uspevala je da zadrži rezultatski priključak i na taj način je stvarala pritisak selekciji Srbije koja nije imala prava na grešku.

Posle mini-serije sredinom seta Estonicu su izjednačili na 13:13, a Srbiju je u tim trenucima u životu održavao Atanasijević. Uspeo je naš tim da prebrodi malu krizu sredinom četvrtog seta i u finišu odigra najbolje kada je bilo najpotrebnije. Atanasijević je poentirao za 21:16 posle kontre, a Estonija do kraja nije uspela da se vrati - 25:22.

Bolje su Estonci počeli odlučujući period. Poveli su sa 4:2, ali je Grbić na vreme reagovao i naša selekcija je preokrenula na 6:5. Poen za poen igralo se sve do greške Estonije kojom je Srbija povela sa 11:9. Ipak, Estonija se odmah vratila i izjednačila je na 11:11. Igrali su Estonci na 'sve ili ništa', pokušavali su snažnim servisima da dođu pobede, a izuzetno važan poen osvojio je Nikola Kovačević za 13:12.

Ispostavilo se da je taj poen i odlučio, Estonija je napravila prelaz, pa je Srbija ipak uspešno privela meč kraju - 15:13.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

fosfor

13.10.2015 19:22

http://sport.hrt.hr/303023/nova-snimka-tucnjave-na-malti-priveden-21-hrvat

ODGOVORITE
Name

abc

13.10.2015 23:59

Bravo! Bilo je gusto, ali niko nije sumnjao u preokret

ODGOVORITE