Синдикат и Управа ЖРС данас без договора

У Добоју је данас одржан састанак представника синдиката Жељезница Републике Српске и Управе овог предузећа, али договора и даље нема.

Република Српска 13.10.2015 | 23:16
Синдикат и Управа ЖРС данас без договора

Иако су све досадашње пресуде за незаконите одлуке о висини топлог оброка за раднике Жељезница правоснажне, радницима се не исплаћује оно што им припрада. Захтјев управе био је да се тужбе повуку иако су оне појединачне и представљају одлуку сваког радника појединачно. Просјечан износ који би сваки радник требао добити је око 4000 КМ, али изговор Управе је да новца за њих нема.

Већински власник Жељезница је Влада Републике Српске, а ситуација у овом предузећу је мање више као и у осталима у којима је Влада власник. Ипак, чланови Управе имају мало другачије уговоре о раду па их проблеми радника не дотичу.

Овог пута сви синдикат који дјелују на жељезницама су јединствени и неће се зауставити на неуспјелим састанцима попут данашњег.

Жељезнице Републике Српске су током посљедњих година постале примјер губиташа и нерационалног пословања, а губици у којима се предузеће налази неће поколебати раднике да се престану борити за своја права. Након овог састанка нико од чланова управе није хтио дати изјаву за медије.

БН ТВ

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ДНС

14.10.2015 07:15

Саване поздрав из Брезичана!

ОДГОВОРИТЕ