Sindikat i Uprava ŽRS danas bez dogovora

U Doboju je danas održan sastanak predstavnika sindikata Željeznica Republike Srpske i Uprave ovog preduzeća, ali dogovora i dalje nema.

Republika Srpska 13.10.2015 | 23:16
Sindikat i Uprava ŽRS danas bez dogovora

Iako su sve dosadašnje presude za nezakonite odluke o visini toplog obroka za radnike Željeznica pravosnažne, radnicima se ne isplaćuje ono što im priprada. Zahtjev uprave bio je da se tužbe povuku iako su one pojedinačne i predstavljaju odluku svakog radnika pojedinačno. Prosječan iznos koji bi svaki radnik trebao dobiti je oko 4000 KM, ali izgovor Uprave je da novca za njih nema.

Većinski vlasnik Željeznica je Vlada Republike Srpske, a situacija u ovom preduzeću je manje više kao i u ostalima u kojima je Vlada vlasnik. Ipak, članovi Uprave imaju malo drugačije ugovore o radu pa ih problemi radnika ne dotiču.

Ovog puta svi sindikat koji djeluju na željeznicama su jedinstveni i neće se zaustaviti na neuspjelim sastancima poput današnjeg.

Željeznice Republike Srpske su tokom posljednjih godina postale primjer gubitaša i neracionalnog poslovanja, a gubici u kojima se preduzeće nalazi neće pokolebati radnike da se prestanu boriti za svoja prava. Nakon ovog sastanka niko od članova uprave nije htio dati izjavu za medije.

BN TV

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

DNS

14.10.2015 07:15

Savane pozdrav iz Brezičana!

ODGOVORITE