Ко и како је отворио "лов" на новинаре!?

Вулгарни Додиков шоу у Источном Сарајеву само је посљедњи такав испад. Журнал подсјећа на још неке који су такође изговорени јавно или су снимљени.

Република Српска 13.10.2015 | 23:23
Ко и како је отворио "лов" на новинаре!?

На јавној трибини одржаној у Источном Сарајеву чија је тема требала бити "Актуелна политичко-економска ситуација у Републици Српској" предсједник Српске Милорад Додик искористио је присуство камера да извријеђа новинаре, опозиционаре и међународне представнике у БиХ.

Али, то је само један од вулгарних испада "главног баје". Подсјећамо на неке од њих које је починио у јавности или испред камера и микрофона. Можемо само претпоставити на који начин комуницира када зна да нико не може да га чује.

ДИРЕКТОРУ БН ТЕЛЕВИЗИЈЕ: Јебаћу ти мајку

Курир је први објавио снимак разговора Милорада Додика и директора БН телевизије Владимира Тришића у којем предсједник Републике Српске псује и пријети.

Директор БН је за Курир изјавио да ово није први пут да им Додик пријети. Овај пут је повод била вијест пренесена из других медија о Додиковој имовини.

“Позвали смо га за изјаву и све то емитовали у Дневнику”, изјавио је Тришић за Курир.

“Сутрадан је уследио позив са салвом увреда и пријетњи”.

Овај медиј је пренио и Додиково мишљење или, како он то објашњава, малу шалу у којој никога није вријеђао.

“То што неко злоупотребљава своју професију говори само о њима”, изјавио је Додик, преноси Курир.

НОВИНАРКИ "ЖУРНАЛА" ЉИЉАНИ КОВАЧЕВИЋ: Бришите одавде!

Додик је у јуну 2012. године вријеђао новинарку Журнала Љиљану Ковачевић. На конференцији за новинаре коју је држао са Ивицом Дачићем, тадашњим србијанским министром унутрашњих послова, Додик није дозволио Дачићу да одговори на питање новинарке већ јој је наредио да изађе и више се никад не појави у згради предсједника Републике Српске.

Оштре реакције удружења новинара из БиХ и Србије чини се да нису утицале на Додиков углед. Независно удружење новинара Србије осудило је и шутњу колега новинара на конференцији и самог Дачића.

“Посебно брине чињеница да је протјеривање Љиљане Ковачевић са конференције за новинаре наставак њеног вишегодишњег прогона, као и то што је изостала јавна солидарност колега који су присуствовали вријеђању и истјеривању Љиљане Ковачевић са конференције за новинаре".

Опозиционе странке у Републици Српској, прије свих ПДП и СДС, су јавно осудили Додиков напад. Из СНСД-а не само да никада није стигло никакво извињење већ је секретар странке Рајко Васић наставио са вријеђањем новинарке и оптужбама да новинарка ни мање ни више него угрожава Србе у Републици Српској.

Прочитајте текст Љиљане Ковачевић о Додиковом вријеђању: Ја сам од оних који се не плаше Додика

ГЛЕДАОЦУ: Ај не сери

Док је још био премијер Републике Српске, Додик је гостујући на телевизији К3 без устезања гледаоцу рекао “Ај, не сери”. У видеу којег преносимо обратите пажњу на реакцију новинара емисије СТАВ Ненада Новаковића који је тешко скупљао храбрости да саговорника погледа у очи.

Овај Додиков иступ прошао је углавном без реакција јавности.

НОВИНАРУ МИШИ ВИДОВИЋУ: Дабогда ти срце отказало

Испред свјеже саграђене зграде Владе Републике Српске Баја је новинару ФТВ-а Миши Видовићу пожелио болест и смрт. Осим што су ове ријечи запрепастиле јавност и забринуле представнике амбасада и ОХР-а, Додика нису коштале нити једног јединог гласача.

НОВИНАРКИ САРАЧЕВИЋ-ХЕЛАЋ: Јебе ми се

Током преговора тројке у Пруду, Додик је користио сваку могућу прилику да вријеђа новинарку емисије 60 минута Аријану Сарачевић-Хелаћ. Прво је током њеног представљања на конференцији за новинаре показао шта мисли о самој новинарки, да би у наредном разговору на питања одговарао са “шта те брига”, уз коментар о њеном изгледу.

Посебну пажњу скрећемо на реакцију Сулејмана Тихића који није могао суздржати смијех након Додикове псовке.

НОВИНАРКИ КАТАНИ: Бесрамна лажљивица

Недуго након што је извријеђао Љиљану Ковачевић, Додик је са исте говорнице рекао новинарки Ослобођења Гордани Катани да је “лажљивица која бесрамно лаже о њему у својим колумнама" и додао како је политички пристрасна.

Њене колеге новинари су и овај пут мирно слушали Додиков напад. Удружење новинара БиХ осудило је напад.

У разговору за Радио Слободна Европа Катана је говорила о искуствима разговора са Додиком.

​​„Моја искуства су врло ружна у томе. Сваки пут када се предсједнику није допао начин на који је Ослобођење писало, или ја као новинар тога листа, о дешавањима у Републици Српској, он се врло ружно и с тешким увредама окомљивао на мене. Мени је жао што се све ово десило са колегиницом Ковачевић, али то је само један сраман континуитет једне политике једног човјека према медијима. И оно што је страшно јесте да апсолутно не постоје никакви механизми којима би се то могло спријечити“, рекла је Катана.

Извор: зурнал.инфо

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Постено

13.10.2015 17:34

И такав ткз председник преставља један народ. Али као такав опет га је тај народ бирао да га вриједја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

13.10.2015 19:24

Зато нам је и овако.

Name

Милена

13.10.2015 20:04

И ста на ово казу новинари РТРС-а? Редовни гледалац РТРС-а ово никада није цуо!?

Name

Тик Так

13.10.2015 17:42

Погледајте ко је осудио иступ министра Мектића (ОХР и делегација ЕУ).Несто се не сјецам да су реаговали кад је предсједник имао иступе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Њихов

13.10.2015 18:39

Па неће на свог.

Name

И њен

14.10.2015 07:33

Тачно је да је Инцко стари познаник Додика анд Цо...још од прије доласка на ову функцију.

Name

СЛОБОДА

13.10.2015 17:43

И ста це мо радити на изборима ОПЕТ ГЛАСАТИ ЗА "СЕОСКОГ ДЗИЛКОСА"ПОД ХИТНО КАМИОН ОД ЦИСТОЦЕ И СМЕЦЕ НА СМЕТЉИСТЕ ИСТОРИЈЕ ОН ЈЕ НЕСТО НАЈВУЛГАРНИЈЕ БРУТАЛНИ ПРИМИТИВАЦ У СВОЈИМ НАПАДИМА КРИЈЕ СЕ ИЗА ВЛАСТИ КУКАВИЦАААААААААААААА

ОДГОВОРИТЕ
Name

драгица

13.10.2015 17:56

Напад министра безбедности на новинаре је само показао колико је он примитиван и необразован. Срамота за СДС. Ако нам је предсједник примитивац не значи да и грађани треба да буду такви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гоја

13.10.2015 17:59

Ма он је Тито за све Вас, аматери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

13.10.2015 18:15

Узми тог свог Титу и поведи га куци код себе!

Name

XXЛ

13.10.2015 19:08

Људи ја би Додику одма нацртао бркове то је оно најмање сто је заслузио ......!!

Name

ПРЗУН

13.10.2015 19:46

Говн.ру он јест Тито за тебе ал ти бураз немас ни у лијевој ни у десној а ни будуцности сви ми стојимо мирно скоро деценију не мрдамо захваљујуци твом дзилкосу али стизе крај само се цека кад це се заврсити затвор у И.Сарајеву па це твој али не мој председник закљуцати врата УНУТРАСЊЕ СТРАНЕ А САД АДИООООООО

Name

фока

13.10.2015 20:34

Гоја, прдиш у ладну воду, а уз то воз је још у станици. Управо због тог гелиптера.

Name

Цацак

13.10.2015 18:47

Наравно за сваку осуду је Додиково понасање ал ни Мектицево Не видим да је БН ТВ осудила Мектицево понасање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

13.10.2015 18:54

БН ТВ је и јуце и данас пренијела све реакције на Мектицево понасање за разлику од РТРС-а по коме Додик никада и нигдје није рекао ни једну рузну ријец!? Да ли је опет БН ТВ крив или немате других аргумената!?

Name

Бобан

13.10.2015 18:56

Да су нормална времена Мектица би требало осудити,али посто су ненормална времена у којима Додика писа и с**е по коме стигне Мектиц је мала маца.Медјутим,Мектицево понасање је постало главна тема а Додика нико не спомиње.Да ли је то у реду?

Name

Цацак

13.10.2015 19:34

Ненад@ БН ТВ је прењела али не и осудила! Велика разлика! Мислите да БН ТВ треба да се угледа на РТРС или да се свети!?

Name

СНСД

13.10.2015 19:21

Додик је у Русији службено, о томе ни ријечи. Ви можете сад писати шта хоћете али кад се врати да вас више нисам видио да нешто лоше пишете о нашем председнику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.10.2015 21:08

А шта мислиш да Босић оде у Москву. Па писали би бар 7 дана о томе

Name

Брод

13.10.2015 23:37

Наш драги дрекавац оде да добије још једну килу злата за другог унука.

Name

Брод

13.10.2015 19:28

Док дрекавац вређа новинарку БН телевизије, још већи кркани се смију и подржавају његов безобразук,незнам да ли би им било смијешно да је новинарка њихова ћерка. Још жалосније на снимку је понашање криминалца Шпирица и Клошарца кои се виде у позадини на снимку.АКО ТАЧНА ИЗРЕКА КАКАВ НАРОД ТАКВА ВЛАСТ, ТРЕБАЛИ БИ СВИ ДА СЕ ЗАМИСЛИМО КАКАВ СМО МИ НАРОД ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели...

13.10.2015 20:00

То је обицна секта! Снимак њиховог исмијавања управо говори о њима самима!

Name

Никола

14.10.2015 06:34

Некултуру, лоповлук, безобразлук и све негативно у цовјеку је произвео мали мис лактасенко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

14.10.2015 06:49

Једно је бити непристојан као Додик, али онолика мрзња према зенама је јединствен слуцај. Не памтим да је неки домаци политицар увредио зене горе од Мектица

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС Бањалука

14.10.2015 08:37

Сто се тице Катане новинарке управу је. Бањалука зна колико си дјубре продано Катана, а и сто се тице Федералне телевизије. Па видите разлику измедју нас и Федерације, код нас они не спомињу, а ми смо стално топ тема њима. Као брину се за нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

14.10.2015 09:19

Моје лицно мисљење је, да је Додик један примитивац, после свега овога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

14.10.2015 10:27

Додик је првокласни хостаплер, у рату побегуља и профитер, у миру слуга страних сила које су га уз примену силе довели на власт и како је зајасио народ као каубој коња јос га није сјасио, а знаци у рату је сверцовао, а у миру је у име функције председника и закон то јесте своје лојалне власти продавао, куповао , поклањао и бацао на пупак ста је год позелео и за велико цудо јос нас неказњено у име закона јасе рузи, пљује и пијан под саторима пјева и лумпује, а народ га бира па му аплаудира. Ко кога кад и где засто и посто питајте драгога Бога јер људска савест и интелигенција је код оцију цорава код усију глува, а код ногу и руку саката. Дзаба је лудога саветоват, глувоме саптат и цоравом упалити светло у тами.

ОДГОВОРИТЕ