Ko i kako je otvorio "lov" na novinare!?

Vulgarni Dodikov šou u Istočnom Sarajevu samo je posljednji takav ispad. Žurnal podsjeća na još neke koji su takođe izgovoreni javno ili su snimljeni.

Republika Srpska 13.10.2015 | 23:23
Ko i kako je otvorio "lov" na novinare!?

Na javnoj tribini održanoj u Istočnom Sarajevu čija je tema trebala biti "Aktuelna političko-ekonomska situacija u Republici Srpskoj" predsjednik Srpske Milorad Dodik iskoristio je prisustvo kamera da izvrijeđa novinare, opozicionare i međunarodne predstavnike u BiH.

Ali, to je samo jedan od vulgarnih ispada "glavnog baje". Podsjećamo na neke od njih koje je počinio u javnosti ili ispred kamera i mikrofona. Možemo samo pretpostaviti na koji način komunicira kada zna da niko ne može da ga čuje.

DIREKTORU BN TELEVIZIJE: Jebaću ti majku

Kurir je prvi objavio snimak razgovora Milorada Dodika i direktora BN televizije Vladimira Trišića u kojem predsjednik Republike Srpske psuje i prijeti.

Direktor BN je za Kurir izjavio da ovo nije prvi put da im Dodik prijeti. Ovaj put je povod bila vijest prenesena iz drugih medija o Dodikovoj imovini.

“Pozvali smo ga za izjavu i sve to emitovali u Dnevniku”, izjavio je Trišić za Kurir.

“Sutradan je usledio poziv sa salvom uvreda i prijetnji”.

Ovaj medij je prenio i Dodikovo mišljenje ili, kako on to objašnjava, malu šalu u kojoj nikoga nije vrijeđao.

“To što neko zloupotrebljava svoju profesiju govori samo o njima”, izjavio je Dodik, prenosi Kurir.

NOVINARKI "ŽURNALA" LJILJANI KOVAČEVIĆ: Brišite odavde!

Dodik je u junu 2012. godine vrijeđao novinarku Žurnala Ljiljanu Kovačević. Na konferenciji za novinare koju je držao sa Ivicom Dačićem, tadašnjim srbijanskim ministrom unutrašnjih poslova, Dodik nije dozvolio Dačiću da odgovori na pitanje novinarke već joj je naredio da izađe i više se nikad ne pojavi u zgradi predsjednika Republike Srpske.

Oštre reakcije udruženja novinara iz BiH i Srbije čini se da nisu uticale na Dodikov ugled. Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je i šutnju kolega novinara na konferenciji i samog Dačića.

“Posebno brine činjenica da je protjerivanje Ljiljane Kovačević sa konferencije za novinare nastavak njenog višegodišnjeg progona, kao i to što je izostala javna solidarnost kolega koji su prisustvovali vrijeđanju i istjerivanju Ljiljane Kovačević sa konferencije za novinare".

Opozicione stranke u Republici Srpskoj, prije svih PDP i SDS, su javno osudili Dodikov napad. Iz SNSD-a ne samo da nikada nije stiglo nikakvo izvinjenje već je sekretar stranke Rajko Vasić nastavio sa vrijeđanjem novinarke i optužbama da novinarka ni manje ni više nego ugrožava Srbe u Republici Srpskoj.

Pročitajte tekst Ljiljane Kovačević o Dodikovom vrijeđanju: Ja sam od onih koji se ne plaše Dodika

GLEDAOCU: Aj ne seri

Dok je još bio premijer Republike Srpske, Dodik je gostujući na televiziji K3 bez ustezanja gledaocu rekao “Aj, ne seri”. U videu kojeg prenosimo obratite pažnju na reakciju novinara emisije STAV Nenada Novakovića koji je teško skupljao hrabrosti da sagovornika pogleda u oči.

Ovaj Dodikov istup prošao je uglavnom bez reakcija javnosti.

NOVINARU MIŠI VIDOVIĆU: Dabogda ti srce otkazalo

Ispred svježe sagrađene zgrade Vlade Republike Srpske Baja je novinaru FTV-a Miši Vidoviću poželio bolest i smrt. Osim što su ove riječi zaprepastile javnost i zabrinule predstavnike ambasada i OHR-a, Dodika nisu koštale niti jednog jedinog glasača.

NOVINARKI SARAČEVIĆ-HELAĆ: Jebe mi se

Tokom pregovora trojke u Prudu, Dodik je koristio svaku moguću priliku da vrijeđa novinarku emisije 60 minuta Arijanu Saračević-Helać. Prvo je tokom njenog predstavljanja na konferenciji za novinare pokazao šta misli o samoj novinarki, da bi u narednom razgovoru na pitanja odgovarao sa “šta te briga”, uz komentar o njenom izgledu.

Posebnu pažnju skrećemo na reakciju Sulejmana Tihića koji nije mogao suzdržati smijeh nakon Dodikove psovke.

NOVINARKI KATANI: Besramna lažljivica

Nedugo nakon što je izvrijeđao Ljiljanu Kovačević, Dodik je sa iste govornice rekao novinarki Oslobođenja Gordani Katani da je “lažljivica koja besramno laže o njemu u svojim kolumnama" i dodao kako je politički pristrasna.

Njene kolege novinari su i ovaj put mirno slušali Dodikov napad. Udruženje novinara BiH osudilo je napad.

U razgovoru za Radio Slobodna Evropa Katana je govorila o iskustvima razgovora sa Dodikom.

​​„Moja iskustva su vrlo ružna u tome. Svaki put kada se predsjedniku nije dopao način na koji je Oslobođenje pisalo, ili ja kao novinar toga lista, o dešavanjima u Republici Srpskoj, on se vrlo ružno i s teškim uvredama okomljivao na mene. Meni je žao što se sve ovo desilo sa koleginicom Kovačević, ali to je samo jedan sraman kontinuitet jedne politike jednog čovjeka prema medijima. I ono što je strašno jeste da apsolutno ne postoje nikakvi mehanizmi kojima bi se to moglo spriječiti“, rekla je Katana.

Izvor: zurnal.info

Komentari / 27

Ostavite komentar
Name

Posteno

13.10.2015 17:34

I takav tkz predsednik prestavlja jedan narod. Ali kao takav opet ga je taj narod birao da ga vrijedja.

ODGOVORITE
Name

Dragan

13.10.2015 19:24

Zato nam je i ovako.

Name

Milena

13.10.2015 20:04

I sta na ovo kazu novinari RTRS-a? Redovni gledalac RTRS-a ovo nikada nije cuo!?

Name

Tik Tak

13.10.2015 17:42

Pogledajte ko je osudio istup ministra Mektića (OHR i delegacija EU).Nesto se ne sjecam da su reagovali kad je predsjednik imao istupe.

ODGOVORITE
Name

Njihov

13.10.2015 18:39

Pa neće na svog.

Name

I njen

14.10.2015 07:33

Tačno je da je Incko stari poznanik Dodika and Co...još od prije dolaska na ovu funkciju.

Name

SLOBODA

13.10.2015 17:43

I sta ce mo raditi na izborima OPET GLASATI ZA "SEOSKOG DZILKOSA"POD HITNO KAMION OD CISTOCE I SMECE NA SMETLJISTE ISTORIJE ON JE NESTO NAJVULGARNIJE BRUTALNI PRIMITIVAC U SVOJIM NAPADIMA KRIJE SE IZA VLASTI KUKAVICAAAAAAAAAAAAAA

ODGOVORITE
Name

dragica

13.10.2015 17:56

Napad ministra bezbednosti na novinare je samo pokazao koliko je on primitivan i neobrazovan. Sramota za SDS. Ako nam je predsjednik primitivac ne znači da i građani treba da budu takvi.

ODGOVORITE
Name

goja

13.10.2015 17:59

Ma on je Tito za sve Vas, amateri.

ODGOVORITE
Name

Nikola

13.10.2015 18:15

Uzmi tog svog Titu i povedi ga kuci kod sebe!

Name

XXL

13.10.2015 19:08

Ljudi ja bi Dodiku odma nacrtao brkove to je ono najmanje sto je zasluzio ......!!

Name

PRZUN

13.10.2015 19:46

Govn.ru on jest Tito za tebe al ti buraz nemas ni u lijevoj ni u desnoj a ni buducnosti svi mi stojimo mirno skoro deceniju ne mrdamo zahvaljujuci tvom dzilkosu ali stize kraj samo se ceka kad ce se zavrsiti zatvor u I.Sarajevu pa ce tvoj ali ne moj predsednik zakljucati vrata UNUTRASNJE STRANE A SAD ADIOOOOOOO

Name

foka

13.10.2015 20:34

Goja, prdiš u ladnu vodu, a uz to voz je još u stanici. Upravo zbog tog geliptera.

Name

Cacak

13.10.2015 18:47

Naravno za svaku osudu je Dodikovo ponasanje al ni Mekticevo Ne vidim da je BN TV osudila Mekticevo ponasanje

ODGOVORITE
Name

Nenad

13.10.2015 18:54

BN TV je i juce i danas prenijela sve reakcije na Mekticevo ponasanje za razliku od RTRS-a po kome Dodik nikada i nigdje nije rekao ni jednu ruznu rijec!? Da li je opet BN TV kriv ili nemate drugih argumenata!?

Name

Boban

13.10.2015 18:56

Da su normalna vremena Mektica bi trebalo osuditi,ali posto su nenormalna vremena u kojima Dodika pisa i s**e po kome stigne Mektic je mala maca.Medjutim,Mekticevo ponasanje je postalo glavna tema a Dodika niko ne spominje.Da li je to u redu?

Name

Cacak

13.10.2015 19:34

Nenad@ BN TV je prenjela ali ne i osudila! Velika razlika! Mislite da BN TV treba da se ugleda na RTRS ili da se sveti!?

Name

SNSD

13.10.2015 19:21

Dodik je u Rusiji službeno, o tome ni riječi. Vi možete sad pisati šta hoćete ali kad se vrati da vas više nisam vidio da nešto loše pišete o našem predsedniku.

ODGOVORITE
Name

Re

13.10.2015 21:08

A šta misliš da Bosić ode u Moskvu. Pa pisali bi bar 7 dana o tome

Name

Brod

13.10.2015 23:37

Naš dragi drekavac ode da dobije još jednu kilu zlata za drugog unuka.

Name

Brod

13.10.2015 19:28

Dok drekavac vređa novinarku BN televizije, još veći krkani se smiju i podržavaju njegov bezobrazuk,neznam da li bi im bilo smiješno da je novinarka njihova ćerka. Još žalosnije na snimku je ponašanje kriminalca Špirica i Klošarca koi se vide u pozadini na snimku.AKO TAČNA IZREKA KAKAV NAROD TAKVA VLAST, TREBALI BI SVI DA SE ZAMISLIMO KAKAV SMO MI NAROD ?

ODGOVORITE
Name

Beli...

13.10.2015 20:00

To je obicna sekta! Snimak njihovog ismijavanja upravo govori o njima samima!

Name

Nikola

14.10.2015 06:34

Nekulturu, lopovluk, bezobrazluk i sve negativno u covjeku je proizveo mali mis laktasenko.

ODGOVORITE
Name

abc

14.10.2015 06:49

Jedno je biti nepristojan kao Dodik, ali onolika mrznja prema zenama je jedinstven slucaj. Ne pamtim da je neki domaci politicar uvredio zene gore od Mektica

ODGOVORITE
Name

SDS Banjaluka

14.10.2015 08:37

Sto se tice Katane novinarke upravu je. Banjaluka zna koliko si djubre prodano Katana, a i sto se tice Federalne televizije. Pa vidite razliku izmedju nas i Federacije, kod nas oni ne spominju, a mi smo stalno top tema njima. Kao brinu se za nas.

ODGOVORITE
Name

Mila

14.10.2015 09:19

Moje licno misljenje je, da je Dodik jedan primitivac, posle svega ovoga.

ODGOVORITE
Name

Serafim

14.10.2015 10:27

Dodik je prvoklasni hostapler, u ratu pobegulja i profiter, u miru sluga stranih sila koje su ga uz primenu sile doveli na vlast i kako je zajasio narod kao kauboj konja jos ga nije sjasio, a znaci u ratu je svercovao, a u miru je u ime funkcije predsednika i zakon to jeste svoje lojalne vlasti prodavao, kupovao , poklanjao i bacao na pupak sta je god pozeleo i za veliko cudo jos nas nekaznjeno u ime zakona jase ruzi, pljuje i pijan pod satorima pjeva i lumpuje, a narod ga bira pa mu aplaudira. Ko koga kad i gde zasto i posto pitajte dragoga Boga jer ljudska savest i inteligencija je kod ociju corava kod usiju gluva, a kod nogu i ruku sakata. Dzaba je ludoga savetovat, gluvome saptat i coravom upaliti svetlo u tami.

ODGOVORITE