Званична истрага: Овако је срушен МХ17

Холандски Одбор за безбједност објавио је видео симулацију обарања малезијског авиона на лету МХ17 након што је саопштио званичан извјештај истраге пада "боинга".

Свијет 13.10.2015 | 18:20
Званична истрага: Овако је срушен МХ17

-Малезијски авион на лету МХ17 погођен је прошле године над источном Украјином ракетом из система БУК испаљеном са земље, руске производње, када је погинуло 298 људи, саопштио је холандски Одбор за безбедност који је водио службену истрагу.

Он је додао и да је коначно јасно да је бојева глава типа 9М34М испаљена из ракетног система БУК била разлог пада путничког авиона компаније Малезија ерлајнс, чији делови су били расути на површини од 15 квадратних километара.

"Авион МХ17 срушио се због експлозије бојеве главе 9н314м ван авиона, на левој страни кокпита. Ова бојева глава уклапа се у врсте пројектила који су инсталирани у систем БУК ракета земља-ваздух", рекао је предсједник холандског Одбора за безбједност Тјибе Јустра.

Компанија Алмаз – Антеј, произвођач ракетног система БУК, је реконструисала тренутак када је ракета погодила малезијски авион на лету МХ17 који је пао у источној Украјини. Тај видео снимак можете погледати овде.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни

13.10.2015 18:27

Сад није ништа више важно кад тих људи нема ваљда сваки авион има своју путању и радаре а и дирекни контакт ако авион не иде својом линијом бити реалан и праведан на овом свијету је скоро немогуће

ОДГОВОРИТЕ