Шпанија уједињена око једне ствари...

Икере, ти си своје одрадио, Де Хеа је нови краљ Фурије! У Реалу овог лета није успео да замени легендарног капитена, али на голу Шпаније више нема никакве дилеме ко је број 1!

Фудбал 16.10.2015 | 12:40
Шпанија уједињена око једне ствари...

Фудбалска репрезентација Шпаније завршила је квалификације за ЕУРО 2016 победом над Украјином на Олимпијском стадиону у Кијеву, иако је пласман у Француску оверен одавно. Међутим, у утакмици која је такмичарски много више значила украјинском саставу, због потере за бодовима у борби за најбољу трећепласирану екипу у квалификацијама, невероватни Давид де Хеа закључао је све пролазе ка голу Шпаније и екипу Михајла Фоменка послала у бараж!

Голман због којег се с правом подигла огромна прашина прошлог лета, у трансфер сапуници коју су направили Реал Мадрид и Манчестер јунајтед, у очај је бацио све украјинске фудбалере, пошто је био непремостива препрека после удараца Рибалке, Конопљанке, Краветса и Ротана.

Са шест првокласних одбрана, од којих се просто не зна која је боља, Де Хеа је зауставио све оно што саиграчи испред њега нису. А после магичног издања против Украјине, у данима када се највише полемише о сепаратистичкој политици владајућих кадрова у Каталонији и одвајању од Шпаније од нације направио групу истомишљеника - Икер Касиљас је бивши, Давид де Хеа је апсолутни краљ Црвене фурије!

Практично сви угледни медији на Пиринејском полуострву исписали су редове хвалоспева на рачун голмана Јунајтеда, којег су једноставно прозвали - „шпански зид“.
"Де Хеа је подарио Шпанији још једну победу над Украјином, одрадио је свој посао максимално и Украјину послао у бараж. Играо је са готово свим резервама шпанског тима, а после овог издања себи је загарантовао место међу стативама. Херој Шпаније и егзекутор Украјине", стоји у тексту Ел Паиса, док је каталонски Мундо Депортиво написао следеће:
"Победа за будућност! Де Хеа је доказао да је више него достојна замена Касиљасу, а Украјини је задао огромну главобољу. Све што су Украјинци шутнули Де Хеа је одбранио с невероватном лакоћом".

У званичној анкети на сајту угледне мадридске Марке, с радним насловом – Да ли Давид де Хеа треба да буде први голман Шпаније, испред Икера Касиљаса? – чак 76 одсто посетилаца одговорило је са – ДА!
"Давид де Хеа је свима јасно ставио до знања зашто је годинама уназад виђен као замена за Икера Касиљаса. Момак који је дуго фигурирао за место првог голмана Шпаније постао је божанство у Кијеву. Украјина се надала да ће успети да искористи чињеницу да Шпанија игра у резервном саставу и обезбеди место на Европском првенству, али је Де Хеа уклонио сваку дилему ко би требало да буде шпански чувар мреже у будућности", написали су новинари Марке.

За крај, Ла Вангардија је можда отишла и најдаље, рекавши да је Де Хеа већ сада на нивоу Касиљаса из најбољих дана.
"Украјина је открила Давида де Хеу! Обично се дешава да заменици покажу да могу да замене старије колеге и да су залог за будућност, али Давид де Хеа је одржао 'концерт' за памћење. Де Хеа је на истом нивоу као Касиљас. У само једном минуту уништио је два одлична украјинска напада, оба десном ногом и распрштио противнику сан о директном одласку на ЕУРО".

Погледајте и све најбоље Де Хеине потезе у мечу са Украјином.

Коментари / 0

Оставите коментар