Španija ujedinjena oko jedne stvari...

Ikere, ti si svoje odradio, De Hea je novi kralj Furije! U Realu ovog leta nije uspeo da zameni legendarnog kapitena, ali na golu Španije više nema nikakve dileme ko je broj 1!

Fudbal 16.10.2015 | 12:40
Španija ujedinjena oko jedne stvari...

Fudbalska reprezentacija Španije završila je kvalifikacije za EURO 2016 pobedom nad Ukrajinom na Olimpijskom stadionu u Kijevu, iako je plasman u Francusku overen odavno. Međutim, u utakmici koja je takmičarski mnogo više značila ukrajinskom sastavu, zbog potere za bodovima u borbi za najbolju trećeplasiranu ekipu u kvalifikacijama, neverovatni David de Hea zaključao je sve prolaze ka golu Španije i ekipu Mihajla Fomenka poslala u baraž!

Golman zbog kojeg se s pravom podigla ogromna prašina prošlog leta, u transfer sapunici koju su napravili Real Madrid i Mančester junajted, u očaj je bacio sve ukrajinske fudbalere, pošto je bio nepremostiva prepreka posle udaraca Ribalke, Konopljanke, Kravetsa i Rotana.

Sa šest prvoklasnih odbrana, od kojih se prosto ne zna koja je bolja, De Hea je zaustavio sve ono što saigrači ispred njega nisu. A posle magičnog izdanja protiv Ukrajine, u danima kada se najviše polemiše o separatističkoj politici vladajućih kadrova u Kataloniji i odvajanju od Španije od nacije napravio grupu istomišljenika - Iker Kasiljas je bivši, David de Hea je apsolutni kralj Crvene furije!

Praktično svi ugledni mediji na Pirinejskom poluostrvu ispisali su redove hvalospeva na račun golmana Junajteda, kojeg su jednostavno prozvali - „španski zid“.
"De Hea je podario Španiji još jednu pobedu nad Ukrajinom, odradio je svoj posao maksimalno i Ukrajinu poslao u baraž. Igrao je sa gotovo svim rezervama španskog tima, a posle ovog izdanja sebi je zagarantovao mesto među stativama. Heroj Španije i egzekutor Ukrajine", stoji u tekstu El Paisa, dok je katalonski Mundo Deportivo napisao sledeće:
"Pobeda za budućnost! De Hea je dokazao da je više nego dostojna zamena Kasiljasu, a Ukrajini je zadao ogromnu glavobolju. Sve što su Ukrajinci šutnuli De Hea je odbranio s neverovatnom lakoćom".

U zvaničnoj anketi na sajtu ugledne madridske Marke, s radnim naslovom – Da li David de Hea treba da bude prvi golman Španije, ispred Ikera Kasiljasa? – čak 76 odsto posetilaca odgovorilo je sa – DA!
"David de Hea je svima jasno stavio do znanja zašto je godinama unazad viđen kao zamena za Ikera Kasiljasa. Momak koji je dugo figurirao za mesto prvog golmana Španije postao je božanstvo u Kijevu. Ukrajina se nadala da će uspeti da iskoristi činjenicu da Španija igra u rezervnom sastavu i obezbedi mesto na Evropskom prvenstvu, ali je De Hea uklonio svaku dilemu ko bi trebalo da bude španski čuvar mreže u budućnosti", napisali su novinari Marke.

Za kraj, La Vangardija je možda otišla i najdalje, rekavši da je De Hea već sada na nivou Kasiljasa iz najboljih dana.
"Ukrajina je otkrila Davida de Heu! Obično se dešava da zamenici pokažu da mogu da zamene starije kolege i da su zalog za budućnost, ali David de Hea je održao 'koncert' za pamćenje. De Hea je na istom nivou kao Kasiljas. U samo jednom minutu uništio je dva odlična ukrajinska napada, oba desnom nogom i rasprštio protivniku san o direktnom odlasku na EURO".

Pogledajte i sve najbolje De Heine poteze u meču sa Ukrajinom.

Komentari / 0

Ostavite komentar