Џевад Некић напао новинарку "Гласа"

Замјеник главног ревизора Канцеларије за ревизију институција БиХ Џевад Некић јутрос је вербално напао новинара "Гласа Српске" из Сарајева Жељку Домазет.

Босна и Херцеговина 13.10.2015 | 13:12
Џевад Некић напао новинарку "Гласа"

Некић је телефонском разговору рекао да ће је тужити због текста објављеног у данашњем броју "Гласа Српске" под насловом "Замјеник шефа ревизора гура сина за радног колегу", али и изнио низ пријетњи и неутемељених квалификација и оптужби.

Удружење новинара Републике Српске најоштрије је осудило напад замјеника главног ревизора у Канцеларији за ревизију институција БиХ Џевада Некића на новинара "Гласа Српске" Жељку Домазет.

"Пријетње новинару и изношење неутемељених и увредљивих квалификација и оптужби на њен рачун недопустиво је и представља најгрубљу врсту притиска и угрожавања новинарских слобода", саопштено је из Удружење новинара Републике Српске.

Из Удружења захтијевају од Некића да упути јавно извињење Жељки Домазет, а од Канцеларије за ревизију институција БиХ да реагује, осуди напад и против Некића предузме одговарајуће мјере да би био сачуван углед те институције.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Предлог

13.10.2015 11:19

Тужи га и добићеш новац за силиконе. Кад их могу имати тзв. новинарке бајиног јавног сервиса, можеш и ти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

13.10.2015 13:06

Ваљда он њу треба тужит за лаж и клевету.

Name

Лука

13.10.2015 11:35

Зашто удрузење не трази и да се Додик за силне оптузбе,псовке и увреде не извине и БН ТВ!? Оцигледно то не смијете и онда прицате о слободном новинарству,ма хајте молим вас!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛО ПРЕДЛОГ

13.10.2015 11:37

АЛО, МА ШТА ТИ ЖВАЉО НЕПИСМЕНИ ВРИЈЕДЈАШ. БИЉА ЈЕ ЛАВИЦА УВИЈЕК БИЛА И БИЋЕ. А ДРАГИША ИМА ДА СЕ ДЕБЕЛО ИЗВИНИ, НЕМА НА БИЉИ СИЛИКОНА НИКАКВИХ.ЗАИСТА БЕСРАМАНО.А ВИДЕ ОВОГ РЕВИЗОРА, МА КОГА ТИ РЕВИЗОРАШ МАЈКЕ ТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стеван

13.10.2015 11:43

Милорад Додик је увео систем увреда и напада на новинаре и то се углавном толерисало а сада се,назалост,враца као бумеранг!

ОДГОВОРИТЕ