Dževad Nekić napao novinarku "Glasa"

Zamjenik glavnog revizora Kancelarije za reviziju institucija BiH Dževad Nekić jutros je verbalno napao novinara "Glasa Srpske" iz Sarajeva Željku Domazet.

Bosna i Hercegovina 13.10.2015 | 13:12
Dževad Nekić napao novinarku "Glasa"

Nekić je telefonskom razgovoru rekao da će je tužiti zbog teksta objavljenog u današnjem broju "Glasa Srpske" pod naslovom "Zamjenik šefa revizora gura sina za radnog kolegu", ali i iznio niz prijetnji i neutemeljenih kvalifikacija i optužbi.

Udruženje novinara Republike Srpske najoštrije je osudilo napad zamjenika glavnog revizora u Kancelariji za reviziju institucija BiH Dževada Nekića na novinara "Glasa Srpske" Željku Domazet.

"Prijetnje novinaru i iznošenje neutemeljenih i uvredljivih kvalifikacija i optužbi na njen račun nedopustivo je i predstavlja najgrublju vrstu pritiska i ugrožavanja novinarskih sloboda", saopšteno je iz Udruženje novinara Republike Srpske.

Iz Udruženja zahtijevaju od Nekića da uputi javno izvinjenje Željki Domazet, a od Kancelarije za reviziju institucija BiH da reaguje, osudi napad i protiv Nekića preduzme odgovarajuće mjere da bi bio sačuvan ugled te institucije.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Predlog

13.10.2015 11:19

Tuži ga i dobićeš novac za silikone. Kad ih mogu imati tzv. novinarke bajinog javnog servisa, možeš i ti!

ODGOVORITE
Name

Miki

13.10.2015 13:06

Valjda on nju treba tužit za laž i klevetu.

Name

Luka

13.10.2015 11:35

Zašto udruzenje ne trazi i da se Dodik za silne optuzbe,psovke i uvrede ne izvine i BN TV!? Ocigledno to ne smijete i onda pricate o slobodnom novinarstvu,ma hajte molim vas!?

ODGOVORITE
Name

ALO PREDLOG

13.10.2015 11:37

ALO, MA ŠTA TI ŽVALJO NEPISMENI VRIJEDJAŠ. BILJA JE LAVICA UVIJEK BILA I BIĆE. A DRAGIŠA IMA DA SE DEBELO IZVINI, NEMA NA BILJI SILIKONA NIKAKVIH.ZAISTA BESRAMANO.A VIDE OVOG REVIZORA, MA KOGA TI REVIZORAŠ MAJKE TI.

ODGOVORITE
Name

Stevan

13.10.2015 11:43

Milorad Dodik je uveo sistem uvreda i napada na novinare i to se uglavnom tolerisalo a sada se,nazalost,vraca kao bumerang!

ODGOVORITE