Звездина евро-лиценца? Ма, није проблем!

Зета, Спартак, Јагодина, Рад пристали на споразуме! Звезда има рок до 15. окторбра да измири најхитније обавезе, а тај новац ће бити обезбеђен од трансфера Рајковића и спонзорског уговора са Телекомом!

Фудбал 14.10.2015 | 23:30
Звездина евро-лиценца? Ма, није проблем!

Историјска брука од пре две године када је Црвена звезда први пут у богатој клупској историји остала без лиценце за еврокупове се ипак неће поновити. Звезда ће у минут до 12 успети да обезбеди дозволу за пласман у Европу, а у мају ће се знати да ли за квалификације за Лигу шампиона или Лигу вропе.

Иако је до првог мониторинга УЕФА остало свега два дана, на Маракани раде пуном паром на обезбеђивању потврдног одговора из Ниона. Укупна дуговања у висини од 3.200.000 евра ће бити измирена кроз плаћања или кроз одлагања наплате.
„Нећемо ништа да коментаришемо до истека рока. Не желимо да лиценцирање буде медијска тема“, кратко је за Новости рекао Звездан Терзић.

У четвртак ће у Нион бити послата комплетна папирологија о лиценцирању. Звезда је већ постигла споразум с клубовима којима се дугује новац, па су тако Зета, Спартак, Рад и Јагодина пристали на репрограмирање дуга, а сада остаје да се заједнички језик нађе са играчима и Радној заједници којима се дугује. Од бивших фудбалера, највише се дугује Милијашу, Лазовићу, Мартиновићу, Касалици, Бајковићу...
„Већ неколико пута сам излазио у сусрет Звезди од одласка прошлог лета и опростио део потраживања. И сада није спорна моја добра воља да се договоримо у складу са могућностима“, рекао је бивши капитен Милијаш за Спорт.

Црвеној звезди 15. октобра стиже око 1.000.000 евра за наплату од стране бивших играча, али тај новац ће бити обезбеђен од рате за трансфер Предрага Рајковића у Макаби, а постоји велика могућност да Телеком унапред исплати неколико рата из спонзорског уговора вредног 800.000 евра.

Очекује се да Звезда прође мониторинг и да од УЕФА стигне зелено светло, а онда у мају наредне године следи нова контрола од европске куће фудбала и до 1. јуна би требало да се измири остатак обавеза уколико Звезда жели лиценцу.

Коментари / 0

Оставите коментар