Zvezdina evro-licenca? Ma, nije problem!

Zeta, Spartak, Jagodina, Rad pristali na sporazume! Zvezda ima rok do 15. oktorbra da izmiri najhitnije obaveze, a taj novac će biti obezbeđen od transfera Rajkovića i sponzorskog ugovora sa Telekomom!

Fudbal 14.10.2015 | 23:30
Zvezdina evro-licenca? Ma, nije problem!

Istorijska bruka od pre dve godine kada je Crvena zvezda prvi put u bogatoj klupskoj istoriji ostala bez licence za evrokupove se ipak neće ponoviti. Zvezda će u minut do 12 uspeti da obezbedi dozvolu za plasman u Evropu, a u maju će se znati da li za kvalifikacije za Ligu šampiona ili Ligu vrope.

Iako je do prvog monitoringa UEFA ostalo svega dva dana, na Marakani rade punom parom na obezbeđivanju potvrdnog odgovora iz Niona. Ukupna dugovanja u visini od 3.200.000 evra će biti izmirena kroz plaćanja ili kroz odlaganja naplate.
„Nećemo ništa da komentarišemo do isteka roka. Ne želimo da licenciranje bude medijska tema“, kratko je za Novosti rekao Zvezdan Terzić.

U četvrtak će u Nion biti poslata kompletna papirologija o licenciranju. Zvezda je već postigla sporazum s klubovima kojima se duguje novac, pa su tako Zeta, Spartak, Rad i Jagodina pristali na reprogramiranje duga, a sada ostaje da se zajednički jezik nađe sa igračima i Radnoj zajednici kojima se duguje. Od bivših fudbalera, najviše se duguje Milijašu, Lazoviću, Martinoviću, Kasalici, Bajkoviću...
„Već nekoliko puta sam izlazio u susret Zvezdi od odlaska prošlog leta i oprostio deo potraživanja. I sada nije sporna moja dobra volja da se dogovorimo u skladu sa mogućnostima“, rekao je bivši kapiten Milijaš za Sport.

Crvenoj zvezdi 15. oktobra stiže oko 1.000.000 evra za naplatu od strane bivših igrača, ali taj novac će biti obezbeđen od rate za transfer Predraga Rajkovića u Makabi, a postoji velika mogućnost da Telekom unapred isplati nekoliko rata iz sponzorskog ugovora vrednog 800.000 evra.

Očekuje se da Zvezda prođe monitoring i da od UEFA stigne zeleno svetlo, a onda u maju naredne godine sledi nova kontrola od evropske kuće fudbala i do 1. juna bi trebalo da se izmiri ostatak obaveza ukoliko Zvezda želi licencu.

Komentari / 0

Ostavite komentar