Дио Србије тражи смјену, Ћурчић одговара...

Не желим да будем чистач за неког другог! “Многи не би у онаквом тренутку преузели репрезентацију. Сада је моје место свима интересантно“, одговара селектор у интервјуу за Спортски журнал.

Фудбал 14.10.2015 | 12:00
Дио Србије тражи смјену, Ћурчић одговара...

Европско првенство је остало сан, али после трећег узастопног неуспеха у квалификацијама за неко велико такмичења ни “идеална“ група, како смо испрва називале ривале у борби за одлазак на Мундијал 2018, више не изгледа тако лако. Без обзира на нешто повољнији утисак у последње две утакмице Србије је - у то нема сумње - опасно разочарала и у овим квалификацијама, а део одговорности свакако иде и на леђа Радована Ћурчића, који је у децембру преузео бригу о екипи и потписао уговор до 2018.

Међутим, многи му већ сада замерају што утакмице без резултатског значаја није искористио да неким златним Орлићима укаже шансу, због тога што је извођењем најјачег састава само чувао своје место на клупи, иако бодови неће имати никакав позитиван ефекат на будућност Орлова. У интервјуу за Спортски журнал Ћурчић понавља да никада није имао проблем са расправама о свом статусу, али истиче да не стоји ни оцена да за ових непуних годину дана (два пораза од Португалије, један од Данске, победе над Јерменијом, Албанијом и у пријатељском сусрету над Азербејџаном) није баш ништа променио.
"Када се квалификациони циклус заврши великом победом против Албаније и добрим издањем против Португалије, онда опет дође неко да приговори за нешто. Ми за ових годину дана нисмо имали ниједан инцидент. Са стране се само прича и нагађа ко има гвоздену руку, а ко нема. Огледало ове екипе је наше понашање у минулих годину дана, на терену и ван њега", каже Ћурчић за Журнал.

Свестан да многи желе да му виде леђа. Многи и због тога што се надају да ће управо они бити нови селектори. Ћурчић одговара:
"Многи не би прошли кроз оно што сам ја, односно не би у онако тешком тренутку преузели репрезентацију. Сада када су се ствари искристалисале и када се нешто мало назире и долазе нове квалификације у групи која је по некима много лакша, моје је место свима постало интересантно. Не желим да се осећам као да сам чистач за неког другог. Радио сам онако како мислим да треба, али не у свом инересу, већ у интересу ФСС и репрезентације".

Селектор је такође подсетио на "случај дрон" рекавши да је тај инцидент и те како психолошки утицао на екипу, јер је "тешко ући у утакмицу са сазнањем да не можеш да одеш на велико такмичење". Такође је подвукао и да су му у последњих шест месеци због повреда отказала чак седморица репрезентативаца. Међу њима је посебно нагласио имена Матије Настасића и Николе Максимовића.

Коментари / 0

Оставите коментар