Dio Srbije traži smjenu, Ćurčić odgovara...

Ne želim da budem čistač za nekog drugog! “Mnogi ne bi u onakvom trenutku preuzeli reprezentaciju. Sada je moje mesto svima interesantno“, odgovara selektor u intervjuu za Sportski žurnal.

Fudbal 14.10.2015 | 12:00
Dio Srbije traži smjenu, Ćurčić odgovara...

Evropsko prvenstvo je ostalo san, ali posle trećeg uzastopnog neuspeha u kvalifikacijama za neko veliko takmičenja ni “idealna“ grupa, kako smo isprva nazivale rivale u borbi za odlazak na Mundijal 2018, više ne izgleda tako lako. Bez obzira na nešto povoljniji utisak u poslednje dve utakmice Srbije je - u to nema sumnje - opasno razočarala i u ovim kvalifikacijama, a deo odgovornosti svakako ide i na leđa Radovana Ćurčića, koji je u decembru preuzeo brigu o ekipi i potpisao ugovor do 2018.

Međutim, mnogi mu već sada zameraju što utakmice bez rezultatskog značaja nije iskoristio da nekim zlatnim Orlićima ukaže šansu, zbog toga što je izvođenjem najjačeg sastava samo čuvao svoje mesto na klupi, iako bodovi neće imati nikakav pozitivan efekat na budućnost Orlova. U intervjuu za Sportski žurnal Ćurčić ponavlja da nikada nije imao problem sa raspravama o svom statusu, ali ističe da ne stoji ni ocena da za ovih nepunih godinu dana (dva poraza od Portugalije, jedan od Danske, pobede nad Jermenijom, Albanijom i u prijateljskom susretu nad Azerbejdžanom) nije baš ništa promenio.
"Kada se kvalifikacioni ciklus završi velikom pobedom protiv Albanije i dobrim izdanjem protiv Portugalije, onda opet dođe neko da prigovori za nešto. Mi za ovih godinu dana nismo imali nijedan incident. Sa strane se samo priča i nagađa ko ima gvozdenu ruku, a ko nema. Ogledalo ove ekipe je naše ponašanje u minulih godinu dana, na terenu i van njega", kaže Ćurčić za Žurnal.

Svestan da mnogi žele da mu vide leđa. Mnogi i zbog toga što se nadaju da će upravo oni biti novi selektori. Ćurčić odgovara:
"Mnogi ne bi prošli kroz ono što sam ja, odnosno ne bi u onako teškom trenutku preuzeli reprezentaciju. Sada kada su se stvari iskristalisale i kada se nešto malo nazire i dolaze nove kvalifikacije u grupi koja je po nekima mnogo lakša, moje je mesto svima postalo interesantno. Ne želim da se osećam kao da sam čistač za nekog drugog. Radio sam onako kako mislim da treba, ali ne u svom ineresu, već u interesu FSS i reprezentacije".

Selektor je takođe podsetio na "slučaj dron" rekavši da je taj incident i te kako psihološki uticao na ekipu, jer je "teško ući u utakmicu sa saznanjem da ne možeš da odeš na veliko takmičenje". Takođe je podvukao i da su mu u poslednjih šest meseci zbog povreda otkazala čak sedmorica reprezentativaca. Među njima je posebno naglasio imena Matije Nastasića i Nikole Maksimovića.

Komentari / 0

Ostavite komentar