Видео: Мајстор је, али кад дођу пенали нема горег од њега!

Фабрегас не зна са беле тачке! Капитен Шпаније је промашио сва четири једанаестерца која је изводио за репрезентацију у каријери у регуларном делу утакмице!

 

Фудбал 16.10.2015 | 08:00
Видео: Мајстор је, али кад дођу пенали нема горег од њега!

Шпанија дефинитивно нема среће са пеналима који су постали права ноћна мора за тим Висентеа Дел Боскеа. Статистика је окрутна и она каже да од када је легендарни брка на клупи Црвене фурије Шпанцима досуђено 26 пенала, да су 14 реализовали, а 12 промашили, што чини висок проценат непрецизности од чак 43 одсто.

Још поражавајући је учинак са беле тачке капитена Сеска Фабрегаса. Повратак на место последњег великог успеха, освајајња титуле првака Европе 2012. у Кијеву није му пријао. Била је ово вечерас његова утакмица, 100. у каријери за Шпанију, али је мрља опет стигла са беле тачке.

Одбрана Пјатова, односно промашај Фабрегаса, четврти је неискоришћени једанаестерац за Каталонца у дресу Шпаније. Укупно је у каријери у националном тиму шест пута шутирао, два пута је био прецизан, али оба та пута била су након продужетака у пенал серији.

Дакле, у регуларном делу меча, током 90 минута, Фабрегас не зна за гол са беле тачке!

Серију промашаја започео је ппротив Чилеа у пријатељском мечу 2011. када се после промашаја исправио и постигао гол.

Други промашај десио се против Француске на Висенте Калдерону у квалификацијама за Светско првенство 2014. године.

Трећи је промашио против Салвадора у пријатељском мечу прошлог лета у САД.

Четврти је, као што смо споменули, уследио у понедељак увече Кијеву и то у свом 100. мечу за Црвену фурију.

Оно што Фабрегаса теши у овом поражавајућем скору је да је два поготка са беле тачке на пенал рулетима дао за тријумфе над Италијом у четвртфиналу на ЕУРО 2008. као и у полуфиналу на ЕУРО 2012. против Португала.

Коментари / 0

Оставите коментар