Video: Majstor je, ali kad dođu penali nema goreg od njega!

Fabregas ne zna sa bele tačke! Kapiten Španije je promašio sva četiri jedanaesterca koja je izvodio za reprezentaciju u karijeri u regularnom delu utakmice!

 

Fudbal 16.10.2015 | 08:00
Video: Majstor je, ali kad dođu penali nema goreg od njega!

Španija definitivno nema sreće sa penalima koji su postali prava noćna mora za tim Visentea Del Boskea. Statistika je okrutna i ona kaže da od kada je legendarni brka na klupi Crvene furije Špancima dosuđeno 26 penala, da su 14 realizovali, a 12 promašili, što čini visok procenat nepreciznosti od čak 43 odsto.

Još poražavajući je učinak sa bele tačke kapitena Seska Fabregasa. Povratak na mesto poslednjeg velikog uspeha, osvajajnja titule prvaka Evrope 2012. u Kijevu nije mu prijao. Bila je ovo večeras njegova utakmica, 100. u karijeri za Španiju, ali je mrlja opet stigla sa bele tačke.

Odbrana Pjatova, odnosno promašaj Fabregasa, četvrti je neiskorišćeni jedanaesterac za Katalonca u dresu Španije. Ukupno je u karijeri u nacionalnom timu šest puta šutirao, dva puta je bio precizan, ali oba ta puta bila su nakon produžetaka u penal seriji.

Dakle, u regularnom delu meča, tokom 90 minuta, Fabregas ne zna za gol sa bele tačke!

Seriju promašaja započeo je pprotiv Čilea u prijateljskom meču 2011. kada se posle promašaja ispravio i postigao gol.

Drugi promašaj desio se protiv Francuske na Visente Kalderonu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Treći je promašio protiv Salvadora u prijateljskom meču prošlog leta u SAD.

Četvrti je, kao što smo spomenuli, usledio u ponedeljak uveče Kijevu i to u svom 100. meču za Crvenu furiju.

Ono što Fabregasa teši u ovom poražavajućem skoru je da je dva pogotka sa bele tačke na penal ruletima dao za trijumfe nad Italijom u četvrtfinalu na EURO 2008. kao i u polufinalu na EURO 2012. protiv Portugala.

Komentari / 0

Ostavite komentar