Прлаиновић: Распад у Звезди и Партизану! Аматеризам врло близу!

Трофејни српски ватерполиста Андрија Прлаиновић каже да је тај спорт у Србији све ближи аматеризму.

Остали спортови 13.10.2015 | 18:00
Прлаиновић: Распад у Звезди и Партизану! Аматеризам врло близу!

Осврћући се на убедљиве поразе Партизана и Црвене звезде у Јадранској лиги, Прлаиновић је анализирао стање у тим клубовима и констатовао да је стање очајно.

“Мој ватерполо утисак овог викенда су лоши наступи и убедљиви порази наших тимова у Јадранској лиги. Црвена звезда и Партизан су у три дана поражени са 13 (Звезда) и 12 (Партизан) голова разлике. Много. Превише. Ти резултати су забрињавајући, али изгледа у овом тренутку и реални“, написао је Прлаиновић на “Вибер цхат“ кладионице Планетwин365 и потом је детаљно анализирао стање у оба клуба.

Звезда:

У Звезди од оне шампионске генерације из 2013. и 2014. више не игра ниједан играч. Звезда се три сезоне после освајања ЛШ вратила пет година уназад. Сада нема ништа – ни базен, ни тим, ни услове за квалитетнији рад са децом јер досадашњи рад није донео клубу много.

Мало тога позитивног је тренутно у Звезди, остаје жал за неискоришћеним трофејима, било их је шест за две сезоне. Они Звезди нису донели ништа, осим велике радости свим навијачима тих сезона.

Неиспуњења обећања од стране државе, спонзора, неспособност клупског руководства или нешто друго, ситуација је јасна – Звезда сада има много мање него што је имала 2009, када је Виктор Јеленић поново покренуо причу са ватерполо клубом. Има мање јер елана за рад и напредак је много мање, а довући опет на Таш 3000 људи у некој скоријој перспективи изгледа потпуно нестварно.

Партизан:

Дошао сам у Партизан 2006. са 19 година. Један од разлога што сам изабрао Партизан за наставак каријере били су јасно постављени спортски циљеви клуба. Клуб је увек тих година циљао фајнал-фор Лиге шампиона и за младог играча то је заиста сјајно. Та титула 2011. дошла је као круна петогодишњег рада и стварања тима који би могао да оде до самог краја.

Данас, насупрот томе, Партизан је постао клуб без циља и дугорочног плана. Играчи, иако махом момци од двадесетак година, једва чекају да постану слободни и да срећу и новац потраже на неком другом месту.

Нагомилани дугови који се укрупњавају из сезоне у сезону довели су до тога да Партизан више не успева у своје редове да доведе неког искуснијег играча. Тај недостатак се види у утакмицама са јачим противницима. Талентовани су то клинци, није то спорно, и са Владом Вујасиновићем тренирају изузетно, али то није довољно за више од учешћа у ЛШ и борбе за четврто место у Јадранској лиги.

Нажалост је тако. Партизан је пре само две сезоне избацио Про Реко са Ф6 турнира ЛШ у Барселони, а сада је...

На крају, Прлаиновић је изнео закључак који води ка суморном епилогу за српски ватерполо.

“Тешко је да теже бити не може за наш клупски ватерполо. Извори финансирања су непознати, новца у клубовима готово да нема. Једина смо земља у историји која је у четири сезоне (2011-2014) имала три клуба у финалима ЛШ. То сада изгледа невероватно. Партизан и Звезда су освајали трофеј, Раднички дошао на корак од истог. Сада би се могло догодити да нико од наших клубова не прође на Ф4 Јадранске лиге. О Радничком неки други пут, слична је ситуација као у споменутим клубовима, са још већим дугом ка бившим играчима. Близу је све то аматеризма, мирише на то ако се настави још коју годину“.

Коментари / 0

Оставите коментар