Лажном дијагнозом штитили осуђеника?

Двојица доктора из нишког КЦ заказивали операције дилеру како би он био на слободи. Тодосијевић се налази негде у Београду, на приватној клиници

Србија 13.10.2015 | 11:03
Лажном дијагнозом штитили осуђеника?

Осуђеник Александар Тодосијевић се још није вратио на издржавање казне у КПЗ Ниш, после афере у Клиничком центру, када је неколико пута, наводно морао да иде на операције. Њему је, иначе, одбијено треће по реду одлагање за привремени прекид издржавања казне. Како незванично сазнајемо, У понедељак је истекао рок од три дана, да се јави у затвор.

Наводно се Тодосијевић, када је афера о “скривању” у болници откривена, и о којој је брујао Ниш, брзо пребацио у једну од приватних болница у Београду. Због тога је КПЗ цео случај предао полицији и надлежном тужилаштву, које је отворило даљу истрагу. Очекује се да ће га убрзо надлежни органи тражити у Београду.

Управа нишког Казнено-поправног дома открила је неправилности у извештајима хирурга нишког КЦ, на основу којих је осуђенику продужавано болничко лечење.

Према наводима званичника затвора, осуђеник Александар Тодосијевић (33), који је ухваћен са 20 килограма дроге, због чега је и осуђен на казну од 5,5 година, на лични захтев је, уз приложену медицинску документацију, крајем марта ове године изашао из затвора и отишао на лечење на Клинику за кардиохирургију. Због дијагнозе тромбозе дубоких вена, под којом је вођен на Клиници, предложена је операција, али је она одлагана неколико пута, тако да му је боравак у болници неколико пута продужаван.

- Почетком октобра Тодосијевић је требало да се врати на даље издржавање казне, али је у међувремену, 22. септембра, поново приложио медицинску документацију са Хирурушке клинике КЦ Ниш, захтевајући ново продужење лечења. Тада је откривено да је документација фалсификована и лажна - речено је у КПЗ Ниш. - Он је приложио уз захтев налазе и извештаје лекара без печата и без деловодног броја.

Према подацима ове установе, утврђено је да осуђеник никада није ни ушао у процедуру за хируршко збрињавање, нити да је оперисан, а да су дијагнозе у документацији које су постављали лекари КЦ Ниш биле лажне.

Тада је утврђено да је др Милан Јовановић водио случај овог осуђеника, а да му је др Предраг Ђорђевић помагао. Пред сваки повратак осуђеника у затвор, заказиване су нове операције, али Тодосијевић до сада никада није оперисан.


ПРЕМЕШТЕНИ

У УПРАВИ КЦ наводе да су двојица хирурга пребачена на друга радна места.

- Добили смо информацију да полиција и надлежно тужилаштво раде на овом случају и сачекаћемо шта ће утврдити и предузети органи гоњења. На основу тога сигурно ћемо наставити поступак против њих и у нашој установи - изјавио је Зоран Радовановић, први човек нишког КЦ.

(Вечерње новости)

Коментари / 0

Оставите коментар