Бира се најбољи афрички фудбалер!

Јаја Туре први фаворит, Обамејанг му прети! Уколико освоји рекордну пету титулу Туре ће престићи Самјуела Етоа, који је четири пута освајао ово признање!

Фудбал 16.10.2015 | 19:40
Бира се најбољи афрички фудбалер!

Везиста Манчестер Ситија Јаја Туре и нападач Кристал Паласа Јаник Боласи налазе се у групи од 11 премијерлигашких фудбалера номинованих за титулу афричког фудбалера године.

Туре, који је и прошлогодишњи лауреат, и то четири пута узастопно, уврштен је у конкуренцију иако није имао превеликог успеха са Грађанима минуле сезоне, али се налази на листи заједно са још тројицом земљака: Жервињом (Рома), Оријеом (ПСЖ) и Максом Граделом (Борнмут).

Уколико освоји пету титулу, Туре ће престићи Камерунца Самјуела Етоа, који је четири пута освајао ово признање, али за разлику од везисте Грађана није то учинио четири пута узастопно.

Боласи, који није био у конкуренцији прошле године, је један од фаворита ове сезоне посебно након добрих партија за селекцију ДР Конго у тријумфу над нигеријом пре неколико дана, а уз њега за најбољег афричког играча конкурише и нападач норича Деумеричи Мбокани.

Летошње појачање Свонсија Андре Ају је такође на листи номинованих, заједно са Кристијаном Атсуом (Борнмут), Мамеом Дијуфом (Стоук), Рудијем Гестедом (Астон Вила), Ријадом Махрезом (Лестер), Садиом Манеом и Висентом Ванијамом (Саутемптон).

Ипак, очекује се да Јаји Туреу највећа конкуренција у борби за титулу најбољег афричког фудбалера буде нападач Дортмунда Пјер Емерик Обамејанг, репрезентативац Габона, који је постигао 10 голова ове сезоне.

На списку номинованих се од познатијих имена налазе: Ахмед Муса (ЦСКА), Абденур (Валенсија), Гулам (Наполи), Ибрахима Траоре (Менхенгладбах), Бенатија (Бајерн), Фегули (Валенсија), Абубакар (Порто)…

Најбољи фудбалер Африке за 2015. биће поргалашен 22. децембра.

Коментари / 0

Оставите коментар