Bira se najbolji afrički fudbaler!

Jaja Ture prvi favorit, Obamejang mu preti! Ukoliko osvoji rekordnu petu titulu Ture će prestići Samjuela Etoa, koji je četiri puta osvajao ovo priznanje!

Fudbal 16.10.2015 | 19:40
Bira se najbolji afrički fudbaler!

Vezista Mančester Sitija Jaja Ture i napadač Kristal Palasa Janik Bolasi nalaze se u grupi od 11 premijerligaških fudbalera nominovanih za titulu afričkog fudbalera godine.

Ture, koji je i prošlogodišnji laureat, i to četiri puta uzastopno, uvršten je u konkurenciju iako nije imao prevelikog uspeha sa Građanima minule sezone, ali se nalazi na listi zajedno sa još trojicom zemljaka: Žervinjom (Roma), Orijeom (PSŽ) i Maksom Gradelom (Bornmut).

Ukoliko osvoji petu titulu, Ture će prestići Kamerunca Samjuela Etoa, koji je četiri puta osvajao ovo priznanje, ali za razliku od veziste Građana nije to učinio četiri puta uzastopno.

Bolasi, koji nije bio u konkurenciji prošle godine, je jedan od favorita ove sezone posebno nakon dobrih partija za selekciju DR Kongo u trijumfu nad nigerijom pre nekoliko dana, a uz njega za najboljeg afričkog igrača konkuriše i napadač noriča Deumeriči Mbokani.

Letošnje pojačanje Svonsija Andre Aju je takođe na listi nominovanih, zajedno sa Kristijanom Atsuom (Bornmut), Mameom Dijufom (Stouk), Rudijem Gestedom (Aston Vila), Rijadom Mahrezom (Lester), Sadiom Maneom i Visentom Vanijamom (Sautempton).

Ipak, očekuje se da Jaji Tureu najveća konkurencija u borbi za titulu najboljeg afričkog fudbalera bude napadač Dortmunda Pjer Emerik Obamejang, reprezentativac Gabona, koji je postigao 10 golova ove sezone.

Na spisku nominovanih se od poznatijih imena nalaze: Ahmed Musa (CSKA), Abdenur (Valensija), Gulam (Napoli), Ibrahima Traore (Menhengladbah), Benatija (Bajern), Feguli (Valensija), Abubakar (Porto)…

Najbolji fudbaler Afrike za 2015. biće porgalašen 22. decembra.

Komentari / 0

Ostavite komentar