ФСС је преломио: Ћурчић води Србију ка Мундијалу у Русију!

„Да би неко остварио резултат мора да има континуитет у раду“, поручио потпредседник ФСС Саво Милошевић.

Фудбал 13.10.2015 | 20:40
ФСС је преломио: Ћурчић води Србију ка Мундијалу у Русију!

Таква привилегија није указана ни Хавијеру Клементеу, ни Владимиру Петровићу, ни Синиши Михајловићу... После неуспешног циклуса квалификација одговорни из ФСС одлучили су се да руку поверења укажу актуелном селектору Радовану Ћурчићу. Истина, некадашњи стратег младе селекције, са којом је направио антологијски успех, преузео је Орлове после брљотина Дика Адвоката, у тренутку када је ствар већ била изгубљена.

Потпредседник ФСС Саво Милошевић верује да Ћурчић има довољно знања да одведе репрезентацију на наредно велико такмичење, Мундијал у Русији 2018.године.
„Ћурчић ће сигурно остати селектор до краја квалификација за светско првенство. Да би неко остварио резултат, мора да има континуитет у раду и селектор ће добити подршку. Ћурчић поседује и знање неопходно за остваривање резултата“, рекао је Саво Милошевић гостујући на Пинк Телевизији.

Наравно, треба имати резерву, јер у Савезу тек предстоји избори, па није немогуће да се ново руководство одлучи за друго решење. Чињеница је да је репрезентација под командом Радована Ћурчића деловала боље него у краткотрајној селекторској епизоди Дика Адвоката. Мада то, руку на срце, и није било тешко. Међутим, некадашњи тренер Јавора није успео да направи велики искорак. Тачно је да су Орлови под његовом командом остварили прву победу после две године у такмичарским мечевима (Јерменија у Новом Саду), те да су вратили понос тријумфом у Елбасану.

Ипак, Ћурћић је изгубио оба меча од Португалије, као и сусрет у Данској.
„Са Ћурчићем сам у одличним односима и увек сам веровао у његове квалитете. Он је млад, а има искуства, што је показао у Албанији, где је одиграо тактички беспрекорно. Човек је којем нема шта да се приговори, миран, тих, вредан и одговоран. Србија са њим има шансу да се пласира на Мундијал, односно мора да игра у Русији“, рекао је за Информер бивши репрезентативац наше земље Милан Лане Јовановић.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Нино

13.10.2015 18:53

Ста је вама људи он није за то место,доведите неког са стране јер ми тренутно немамо кадар да одеwо на светско првенство

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

13.10.2015 20:08

Имамо али смо га отјерали најподлије могуце. Сјетите се Радомира Антица

Name

Владан

14.10.2015 15:49

Ко шта пита Сава Милошевића и ову одлазећу гарнитуру, да одлучују за четири године? Господо, у ФСС су почели избори на свим нивоима. Ова гарнитура ће летети без падобрана, то и врапци на грани знају. Изгледа само њима нико није јавио. Свашта!

ОДГОВОРИТЕ