FSS je prelomio: Ćurčić vodi Srbiju ka Mundijalu u Rusiju!

„Da bi neko ostvario rezultat mora da ima kontinuitet u radu“, poručio potpredsednik FSS Savo Milošević.

Fudbal 13.10.2015 | 20:40
FSS je prelomio: Ćurčić vodi Srbiju ka Mundijalu u Rusiju!

Takva privilegija nije ukazana ni Havijeru Klementeu, ni Vladimiru Petroviću, ni Siniši Mihajloviću... Posle neuspešnog ciklusa kvalifikacija odgovorni iz FSS odlučili su se da ruku poverenja ukažu aktuelnom selektoru Radovanu Ćurčiću. Istina, nekadašnji strateg mlade selekcije, sa kojom je napravio antologijski uspeh, preuzeo je Orlove posle brljotina Dika Advokata, u trenutku kada je stvar već bila izgubljena.

Potpredsednik FSS Savo Milošević veruje da Ćurčić ima dovoljno znanja da odvede reprezentaciju na naredno veliko takmičenje, Mundijal u Rusiji 2018.godine.
„Ćurčić će sigurno ostati selektor do kraja kvalifikacija za svetsko prvenstvo. Da bi neko ostvario rezultat, mora da ima kontinuitet u radu i selektor će dobiti podršku. Ćurčić poseduje i znanje neophodno za ostvarivanje rezultata“, rekao je Savo Milošević gostujući na Pink Televiziji.

Naravno, treba imati rezervu, jer u Savezu tek predstoji izbori, pa nije nemoguće da se novo rukovodstvo odluči za drugo rešenje. Činjenica je da je reprezentacija pod komandom Radovana Ćurčića delovala bolje nego u kratkotrajnoj selektorskoj epizodi Dika Advokata. Mada to, ruku na srce, i nije bilo teško. Međutim, nekadašnji trener Javora nije uspeo da napravi veliki iskorak. Tačno je da su Orlovi pod njegovom komandom ostvarili prvu pobedu posle dve godine u takmičarskim mečevima (Jermenija u Novom Sadu), te da su vratili ponos trijumfom u Elbasanu.

Ipak, Ćurćić je izgubio oba meča od Portugalije, kao i susret u Danskoj.
„Sa Ćurčićem sam u odličnim odnosima i uvek sam verovao u njegove kvalitete. On je mlad, a ima iskustva, što je pokazao u Albaniji, gde je odigrao taktički besprekorno. Čovek je kojem nema šta da se prigovori, miran, tih, vredan i odgovoran. Srbija sa njim ima šansu da se plasira na Mundijal, odnosno mora da igra u Rusiji“, rekao je za Informer bivši reprezentativac naše zemlje Milan Lane Jovanović.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nino

13.10.2015 18:53

Sta je vama ljudi on nije za to mesto,dovedite nekog sa strane jer mi trenutno nemamo kadar da odewo na svetsko prvenstvo

ODGOVORITE
Name

Da

13.10.2015 20:08

Imamo ali smo ga otjerali najpodlije moguce. Sjetite se Radomira Antica

Name

Vladan

14.10.2015 15:49

Ko šta pita Sava Miloševića i ovu odlazeću garnituru, da odlučuju za četiri godine? Gospodo, u FSS su počeli izbori na svim nivoima. Ova garnitura će leteti bez padobrana, to i vrapci na grani znaju. Izgleda samo njima niko nije javio. Svašta!

ODGOVORITE