Барса би Обамејана, али...

...у каси за плате је остало још само 2.000.000 евра! Каталонци потрошили 419.000.000 од 421.000.000 евра дозвољених за улагања у плате играча, а клупски буџет је већ у проблемима.

Фудбал 16.10.2015 | 12:20
Барса би Обамејана, али...

Барселону је кршења правила већ једном скупо коштало. Каталонци одрађују двогодишњу суспензију о регистрацији појачања и тек од 4. јануара ће моћи да рачунају на летошња појачања Арду Турана и Алекса Видала.

Нешто слабији почетак сезоне и киксеви у Примери су успаничили Луиса Енрикеа који инсистира на још појачања, а клупска управа је незахвалној ситуацији јер би опет могла да „пређе у црвено“ и прекрши задатак. Довођење одбрамбених играча у јануару је приоритет, а каталонски медији трвде да би Барса наредног лета могла да покуша са трансфер бомбом у виду Пјер-Емерика Обамајана из Борусије Дортмунд. Он је жеља, али није реалност.

Барса је већ скоро на граници суме коју по закону сме да издвоји на плате играча. Према одређеним лимитима руководства шпанске Примере, Барселони је доузвољено да за плате играча издвоји 421.000.000 евра за годину дана, а већ је потрошила 419.000.000 евра и ако пређе границу опет би могла да сноси санкције.

Барселонини издаци за плате играча су у претходних годину дана порасли за око 100.000.000 евра што је алармантан податак. То је 73 одсто клупског буџета, а да би клуб био у стабилној ситуацији, плате играча би требало да износе максимално 70 одсто буџета.

Једино решење је у продаји играча који би растеретили клупску касу, а већ се спекулише о јануарским одласцима Адријана, Дагласа и још неких другопозиваца... У том случају би се могжда и могло отворити место за неко појачања, али тешко баш да би оно могло да буде Обамејановог калибра и цене.

Коментари / 0

Оставите коментар